Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Плата му је 75.000 динара, а не ради ништа

rssBookmark and Share

13.09.2015.

Председник Комисије за верска питања Скупштине града Ниша Зоран Марковић за сваку седницу заради скоро 800.000 динара.

Скупштина Ниша Фото: К. Каменов
Скупштина Ниша Фото: К. Каменов

Његова месечна плата је 75.000 динара, али је он у протекле три године одржао само три седнице.

И други председници комисија и одбора у Скупштини Ниша одлично су плаћени јер месечно зарађују од 70.000 до 84.000 динара, а седнице заказују просечно једном у неколико месеци.

Једино председница Комисије за младе Адриана Анастасов (СНС) не прима накнаду за ту функцију.

Марковић без коментара
Иако је „Блиц“ у протеклих двадесетак дана више пута покушао да од Марковића добије коментар, он није хтео да одговори на наш позив.

Др Милан Станојковић, повереник СНС у Нишу, сматра да је „недопустиво да неко за тако мало рада буде толико плаћен“.

- Ми се као странка одувек боримо против таквих ствари. Морамо сви да имамо друкчији, озбиљан приступ раду да се овакве ствари не би дешавале. Нећемо допустити да Нишлије тако скупо плаћају председника комисије који годишње једном заказује седнице. Нисам знао да је тако нешто могуће, посебно зато што је Марковић члан СНС. То је недопустиво - признаје повереник СНС.

- Невероватно је да неко може да прима толики новац, а да ништа не ради. Марковић је, откад је на челу те комисије, заказао три седнице поводом обележавања Миланског едикта. Седнице су углавном кратко трајале јер ту није било ничег спорног. Питање је зашто та комисија уопште постоји јер је наша држава секуларна, дакле државне институције морају да буду потпуно одвојене од било које религије. Шта онда треба да ради Комисија за верска питања и чиме она треба да се бави - пита извор из Скупштине Ниша. Марковић је члан СНС, а био је у УРС-у.

Као члан те странке, био је одборник у Скупштини града и већник у општини Пантелеј. Енормно плаћени председник комисије је професор разредне наставе. 

Весна Торовић, Блиц


#   Зоран Марковић   плата   Скупштина града Ниша   Милан Станојковић   Адриана Анастасов
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима