Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Plata mu je 75.000 dinara, a ne radi ništa

rssBookmark and Share

13.09.2015.

Predsednik Komisije za verska pitanja Skupštine grada Niša Zoran Marković za svaku sednicu zaradi skoro 800.000 dinara.

Skupština Niša Foto: K. Kamenov
Skupština Niša Foto: K. Kamenov

Njegova mesečna plata je 75.000 dinara, ali je on u protekle tri godine održao samo tri sednice.

I drugi predsednici komisija i odbora u Skupštini Niša odlično su plaćeni jer mesečno zarađuju od 70.000 do 84.000 dinara, a sednice zakazuju prosečno jednom u nekoliko meseci.

Jedino predsednica Komisije za mlade Adriana Anastasov (SNS) ne prima naknadu za tu funkciju.

Marković bez komentara
Iako je „Blic“ u proteklih dvadesetak dana više puta pokušao da od Markovića dobije komentar, on nije hteo da odgovori na naš poziv.

Dr Milan Stanojković, poverenik SNS u Nišu, smatra da je „nedopustivo da neko za tako malo rada bude toliko plaćen“.

- Mi se kao stranka oduvek borimo protiv takvih stvari. Moramo svi da imamo drukčiji, ozbiljan pristup radu da se ovakve stvari ne bi dešavale. Nećemo dopustiti da Nišlije tako skupo plaćaju predsednika komisije koji godišnje jednom zakazuje sednice. Nisam znao da je tako nešto moguće, posebno zato što je Marković član SNS. To je nedopustivo - priznaje poverenik SNS.

- Neverovatno je da neko može da prima toliki novac, a da ništa ne radi. Marković je, otkad je na čelu te komisije, zakazao tri sednice povodom obeležavanja Milanskog edikta. Sednice su uglavnom kratko trajale jer tu nije bilo ničeg spornog. Pitanje je zašto ta komisija uopšte postoji jer je naša država sekularna, dakle državne institucije moraju da budu potpuno odvojene od bilo koje religije. Šta onda treba da radi Komisija za verska pitanja i čime ona treba da se bavi - pita izvor iz Skupštine Niša. Marković je član SNS, a bio je u URS-u.

Kao član te stranke, bio je odbornik u Skupštini grada i većnik u opštini Pantelej. Enormno plaćeni predsednik komisije je profesor razredne nastave. 

Vesna Torović, Blic

Komentara: 1


#   Zoran Marković   plata   Skupština grada Niša   Milan Stanojković   Adriana Anastasov
@


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+1) (-0)

    Tanja, 12.12.2015.:
    Sestra Zorana Markovića je bila izuzetan student, magistar nauka. Žena godinama nema posao. A ovaj šta radi, ko zna. Strašno!


[ Dodaj komentar ]

{lg_push_subscription_title}

{lg_push_subscription_text}