Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Празне приче нишких челника

rssBookmark and Share

Ниш 02.04.2016. Јужна Србија Инфо

Представници коалиције "Ниш, мој град!"- ДС, СДС, НПС, ЛДП казали су на конференцији за новинаре да је развој града потпуно заустављен и да је стање, што се тиче изградње и отварања нових радних места, никад горе.

Празне приче нишких челника

"Долазак СНС-а је најављен као прекретница за развој нашег града и државе, најавили су реформе и бољи живот. Сигуран сам да од бољег животанема ништа као и то да ништа набоље није реформисано у нашем друштву, чакмислим да је развој града заустављен. Најбољи пример је реконструкцијаПрвомајске улице јер о изградњи у Нишу више нико и не говори. Та улица од пар стотина метара се реконструише и то по први пут из кредитне линије у историји овог града“, каже Бранислав Јовановић, један од лидера коалиције „Ниш, мој град!“ и председник нишког одбора Народног покрета Србије.

Он наглашава да Град не поштује своју одлуку да реконструкцију подземних инсталација ради ЈКП ''Наисус'' иако је то скупштинска одлука коју су сами донели и да локална власт бежи од таквог решења, јер би то више коштало и трајало преко годину дана што се, како тврди, показало и на ранијим примерима.

„Говорили су у предизборној кампањи, пре две године, да је реконструкција улица, где се само асфалт мења, бацање пара, а да ће они кад дођу на власт заменити азбестне цеви које су опасне по здравље.На тај начин су узбуњивали грађане, а видимо да то исто они раде у Првомајској улици. Не мењају водоводне цеви, реконструишу улицу из кредита, о изградњи нико неговори, ЈКП ''Наисус'' нема посла. Све што су причали је празна прича, а као што видимо сада су се развреднели пред изборе, али је то политика кратког даха“, закључује Јовановић.
Миодраг Станковић, такође један од лидера коалиције „Ниш, мој град!“ и председник градског одбора ДС Ниш каже да је на евиденцији Националне службе за запошљавање у Нишу сваким даном све већи број људи. Он наглашава како је циљ Демократске странке и коалиције „Ниш, мој град!“ да спречи даље отпуштање људи и даљи губитак посла. 

„Са једне стране имамо још од пре шест година одлуку да је Ниш развијен град, оно што ће коалиција „Ниш, мој град!“ прво урадити, ако дође на власт, је покретање иницијативе да се измени статус нашег града, јер више није развијен. Не може град да буде развијен са преко 30.000 људи који немају посла. Шта да причамо са оним људима који седе кући и који немају ни могућност да оду до Националне службе за запошљавање и да се пријаве као незапослено лице. Где су Роми, где су остали људи који не раде у овом граду? Дефинитивно да Ниш нема тренутно решење за њих, да данас имамо само одређене претње, застрашивања и само се прича о отпуштању радника’’, објашњава Станковић.

Он каже да су људи из коалиције „Ниш, мој град!“ показали у претходном периоду да умеју да доведу инвеститоре, да отворе и опреме радне зоне и запосле одређени број људи. Тврди и да је у нашем граду отворено преко 5.000 нових радних места од 2008. до 2012.године.

“Ако наша политичка опција победи на овим изборима, већ 25.априла кренућемо са отварањем нових радних места и омогућићемо субвенције малим предузетницима. Потребно је да појачамо мала и средња предузећа тако што ће добити један износ који је довољан да стварно могу да покрену свој бизнис. Данас људи одлазе у општину Гаџин Хан или у неке оближње општине како би добили нека већа срдества зато што им овај статус нашег Града не омогућава довољно финансија да покрену свој бизнис“, закључује Станковић. 

 


#   Ниш   субвенције   Гаџин Хан   Бранислав Јовановић   Миодраг Станковић   СДС   избори 2016   Коалиција Ниш мој град   мала и средња предузећа
@Mikica_S @socdemstranka @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима