Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председница швајцарског парламента у Нишу - како применити швајцарски модел у реформи градске управе

rssBookmark and Share

Ниш 07.11.2020. Јужна Србија Инфо

Изабел Море председница Националног већа Швајцарске, овог викенда у посети је Нишу током свог боравка у Србији. Море је са градоначелницом Драганом Сотировски разговарала о реализацији пројеката које финасира та земља у Нишу, као и о наставку добре сарадње.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Успешна сарадње Швајцарске, темељи се на областима унапређења рада управе, заштити животне средине и економије.

Сотировски је упознала госте из Швајцарске са активностима и резултатима које Ниш постиже у наведеним областима.

Ефикасна управа, блиска грађанима и њиховим захтевима 

"У току је рад на реформи градске управе, покушаћемо да применимо, наравно на наш начин, модел швајцарске организације у раду градске управе, као и техничке модернизације рада локалног парламента. Убрзано радимо и на избору инвеститора за санацију депоније и изградњи фабрике отпадних вода", рекла је Сотировски и подсетила, да је швајцарска Влада новчано подржала пројекат е-управе и да је финансирала изградњу Научно-технолошког парка.

Велика предност је што су Ниш и Швајцарска повезани авио линијом према Базелу, а од почетка наредне године, очекује се поново успостављање лета до Цириха, речено је на конференцији за новинаре.

"Контрола швајцарских пројеката"

"Моја функција, обавезује ме и на извесну контролу и ток реализације пројеката које је финансирала швајцарска влада", нагласила је Море.

Уважена гошћа, након обиласка Нишке тврђаве и Научно-технолошког парка, сутра наставља свој боравак у Србији посетом Београду, где ће се сусрести са председником Вучићем и председником Скупштине, Ивицом Дачићем.


#   Ниш   Швајцарска   Драгана Сотировски   Бобан Џунић   Градска управа   Научно технолошки парк   Изабел Море
#GradonacelnicaN @DzunicBoban @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима