Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Predsednica švajcarskog parlamenta u Nišu - kako primeniti švajcarski model u reformi gradske uprave

rssBookmark and Share

Niš 07.11.2020. Južna Srbija Info

Izabel More predsednica Nacionalnog veća Švajcarske, ovog vikenda u poseti je Nišu tokom svog boravka u Srbiji. More je sa gradonačelnicom Draganom Sotirovski razgovarala o realizaciji projekata koje finasira ta zemlja u Nišu, kao i o nastavku dobre saradnje.

Foto: Južna Srbija Info
Foto: Južna Srbija Info

Uspešna saradnje Švajcarske, temelji se na oblastima unapređenja rada uprave, zaštiti životne sredine i ekonomije.

Sotirovski je upoznala goste iz Švajcarske sa aktivnostima i rezultatima koje Niš postiže u navedenim oblastima.

Efikasna uprava, bliska građanima i njihovim zahtevima 

"U toku je rad na reformi gradske uprave, pokušaćemo da primenimo, naravno na naš način, model švajcarske organizacije u radu gradske uprave, kao i tehničke modernizacije rada lokalnog parlamenta. Ubrzano radimo i na izboru investitora za sanaciju deponije i izgradnji fabrike otpadnih voda", rekla je Sotirovski i podsetila, da je švajcarska Vlada novčano podržala projekat e-uprave i da je finansirala izgradnju Naučno-tehnološkog parka.

Velika prednost je što su Niš i Švajcarska povezani avio linijom prema Bazelu, a od početka naredne godine, očekuje se ponovo uspostavljanje leta do Ciriha, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Kontrola švajcarskih projekata"

"Moja funkcija, obavezuje me i na izvesnu kontrolu i tok realizacije projekata koje je finansirala švajcarska vlada", naglasila je More.

Uvažena gošća, nakon obilaska Niške tvrđave i Naučno-tehnološkog parka, sutra nastavlja svoj boravak u Srbiji posetom Beogradu, gde će se susresti sa predsednikom Vučićem i predsednikom Skupštine, Ivicom Dačićem.


#   Niš   Švajcarska   Dragana Sotirovski   Boban Džunić   Gradska uprava   Naučno tehnološki park   Izabel More
#GradonacelnicaN @DzunicBoban @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima