Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Председник општине формира власт са албанском ПДД и УРС

rssBookmark and Share

10.07.2012. Izvor : T.Stevanović |

Локалну власт у Медвеђи највероватније ће формирати Група грађана „Горња Јабланица“, коју предводи актуелни председник Општине Слободан Драшковић, албанска Партија за демократско деловања и Уједињени региони Србијe.

Председник општине формира власт са албанском ПДД и УРС

Локални избори одржани су 24. јуна, а поновљени су протеклог викенда у једној изборној јединици, али је однос снага остао исти. Драшковићева група грађана освојила је 16 од 35 мандата, ПДД шест, а УРС четири. Демократска странка добила је шест, а Српска напредна странка три одборника.

Драшковић је казао да ће власт бити формирана највероватније идуће недеље, јер се неколико странака жалило на регуларност избора.

- Разговоре смо имали са ПДД и они желе са нама у коалицију, јер смо са њима и ДС водили општину у протекле четири године – казао је Драшковић. Његову групу грађана подржала је Социјалистичка партија Србије, која је у оквиру његове одборничке групе добила три мандата. Председник Општине није хтео ни да потврди, нити да демантује очекивања у УРС да ће та странка чинити владајућу скупштинску већину.

- Немамо ништа против УРС – нагласио је Драшковић.

У Медвеђи је пред изборе 6. маја дошло до поделе чланова Општинске изборне комисије око збирне листе, на којој се није нашла Драшковићева листа због одлуке Управног суда Србије, те су локални избори одложени за 24 јун.


#   председник   председник општине   локални избори   група грађана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима