Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

"Прогутали смо жабу да би људима било добро“

rssBookmark and Share

Лесковац 09.03.2014. Танјуг

Борис Тадић је вечерас у Лесковцу изјавио да му многи замерају помирење са социјалистима, али да је то урадио како би спречио да владу формирају Коштуница, Дачић, Шешељ и Николић

"Прогутали смо жабу да би људима било добро“

Он је на конвенцији НДС у Лесковцу казао да би та влада урушила све што је до тада урађено, престале би инвестиције, привреда би стала и пао би кредитни рејтинг државе. Тадић је објаснио да је до помирења са Социјалистичком партијом Србије дошло како би држава наставила да иде напред.

"Постављају људи питање зашто сам то урадио? Не због тога што ми је било мило и драго него због тога да би све ово спречили. Ми смо обезбедили развој од 2008-2012.године у околностима када ни једна земља на европском континенту није имала развој. И данас имамо извоз који расте јер смо ми то урадили. Ми смо довели инвеститоре, имали визију, знали коју цену морамо да платимо," рекао је Тадић.

Да ли нам је било пријатно, не ни најмање," додао је он.

"Ми смо прогутали ону жабу о којој је говорио Ђинђић - 'када већ мораш да урадиш прогутај највећу и одмах'. Нема више које нисмо жабе прогутали да би људима било добро али сам задовољан што данас имамо демократију, друштво које више не говори о ратовима, у коме се нико не усуђује да прети припадницима националних мањина, друштво које говори о родној равноправности“, рекао је Тадић.

Председник НДС је оценио да је питање економије кључно питање које треба решавати са добром инвестиционом визијом. Он је навео податак да је у последње две године Влада Србије успела да доведе инвеститоре који су уложили 850 милиона евра а да је последњих неколико година владе ДСа било 2,2 милијарде евра инвестиција.

На конвенцији је поручено да је за НДС централно питање борба за радна места, бољи животни стандард и да се залажу за Србију без насиља.

Поред Тадића, на конвенцији у Лесковцу говорили су председник странке Зелени Србије Иван Карић и академик Нинослав Стојадиновић.

 


#   Лесковац   избори   избори 2014   Борис Тадић   НДС   Нинослав Стојадиновић   радна места
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима