Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Progutali smo žabu da bi ljudima bilo dobro“

rssBookmark and Share

Leskovac 09.03.2014. Tanjug

Boris Tadić je večeras u Leskovcu izjavio da mu mnogi zameraju pomirenje sa socijalistima, ali da je to uradio kako bi sprečio da vladu formiraju Koštunica, Dačić, Šešelj i Nikolić

"Progutali smo žabu da bi ljudima bilo dobro“

On je na konvenciji NDS u Leskovcu kazao da bi ta vlada urušila sve što je do tada urađeno, prestale bi investicije, privreda bi stala i pao bi kreditni rejting države. Tadić je objasnio da je do pomirenja sa Socijalističkom partijom Srbije došlo kako bi država nastavila da ide napred.

"Postavljaju ljudi pitanje zašto sam to uradio? Ne zbog toga što mi je bilo milo i drago nego zbog toga da bi sve ovo sprečili. Mi smo obezbedili razvoj od 2008-2012.godine u okolnostima kada ni jedna zemlja na evropskom kontinentu nije imala razvoj. I danas imamo izvoz koji raste jer smo mi to uradili. Mi smo doveli investitore, imali viziju, znali koju cenu moramo da platimo," rekao je Tadić.

Da li nam je bilo prijatno, ne ni najmanje," dodao je on.

"Mi smo progutali onu žabu o kojoj je govorio Đinđić - 'kada već moraš da uradiš progutaj najveću i odmah'. Nema više koje nismo žabe progutali da bi ljudima bilo dobro ali sam zadovoljan što danas imamo demokratiju, društvo koje više ne govori o ratovima, u kome se niko ne usuđuje da preti pripadnicima nacionalnih manjina, društvo koje govori o rodnoj ravnopravnosti“, rekao je Tadić.

Predsednik NDS je ocenio da je pitanje ekonomije ključno pitanje koje treba rešavati sa dobrom investicionom vizijom. On je naveo podatak da je u poslednje dve godine Vlada Srbije uspela da dovede investitore koji su uložili 850 miliona evra a da je poslednjih nekoliko godina vlade DSa bilo 2,2 milijarde evra investicija.

Na konvenciji je poručeno da je za NDS centralno pitanje borba za radna mesta, bolji životni standard i da se zalažu za Srbiju bez nasilja.

Pored Tadića, na konvenciji u Leskovcu govorili su predsednik stranke Zeleni Srbije Ivan Karić i akademik Ninoslav Stojadinović.

 


#   Leskovac   izbori   izbori 2014   Boris Tadić   NDS   Ninoslav Stojadinović   radna mesta
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima