Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Савез за Србију: Градске паре преусмерити на гасификацију, не трошити на уређење Тврђавског моста од 60 милиона

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2020. Јужна Србија Инфо

Крајем прошле године, Дирекција за изградњу града Ниша потписала је оквирни споразум о извођењу радова на реконструкцији и санацији Тврђавског моста у оквиру реконструкције и партерног уређења Трга краља Милана, пише у саопштењу Сваеза за Србију и Народне странке

Савез за Србију: Градске паре преусмерити на гасификацију, не трошити на уређење Тврђавског моста од  60 милиона

Даље у саопштењу....

Споразум је потписан са групом понуђача “Термомонт” д.о.о. Београд, “Амига” д.о.о. Краљево, и “Теминг електротехнологy”д.о.о. Нис. Процењена вредност јавне набавке износи 60 милиона динара.

Превише гледања телевизије је очигледно довело до тога да градски функционери почну да верују да живимо у информативном програму телевизије Пинк и да нема важнијег пројекта од реконструкције тврђавског моста. Народна странка нема ништа против поменуте реконструкције али сматра да је новац требало искористити за инфраструктурне пројекте који би побољшали квалитет живота наших грађана.

Упозоравамо на то да велики број топлана по јавним установама још увек није прешао на гас што доприноси загађењу које угрожава све грађане. Зар не би било боље да је 60 милиона динара потрошено на гасификацију поменутих установа? Шта ће нам реконструисан тврђавски мост ако преко њега морамо да прелазимо са гас маскама? Такође, указујемо и на то да велики број грађана још увек нема канализацију. Сматрамо да би поменути проблеми требали да буду приоритет за сваку власт која жели да ради у интересу својих грађана.

Народна странка не жели да улази у нормативну расправу о томе шта је за грађане Ниша најважније. Ми из принципијалних разлога желимо да вратимо грађане у процес одлучивања.

Сматрамо да би грађани на локалним референдумима требали да одлучују о томе шта је за њих најважније и како ће се трошити њихов новац. Локални референдуми су наравно интегрални део програма Народне странке у Нишу.

Коментара: 0


#   Ниш   ДС   загађење   даљинско грејање   Народна странка   Савез за Србију   гасифкација
@demokrate @StrankaNarodna @SavezZaSRB @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима