Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Савез за Србију: Каблови интернет оператера висе на све стране по Нишу

rssBookmark and Share

Ниш 02.12.2019. Јужна Србија Инфо

Наш град је у последње време испреплетен мрежама кабловских оператера на местима где то урбанистичка логика и естетика не дозвољавају. Савез за Србију тражи да се хитно испита ко је издао дозволе за такав посао и да ли се можда ради о нелегалним активностима, стоји у саопштењу СзС и Покрета за преокрет Ниш.

Илустрација
Илустрација

Саопштење преносимо у целости....

Стубови уличне расвете, стубови за електричну енергију постали су праве наказе јер су између њих пружене бројне жице, а на стубовима су и котурови жице, по свему судећи, мобилних оператера. Електрични стубови постали магацин за кабловску мрежу, чак је од тежине угрожена и стабилност електричних стубова, а неки су се и накривили. По изгледу града, чак и поред Нишке тврђаве могло би се закључити да је наш град добио трамвајски саобраћај. Није тешко претпоставити о којим се оператерима ради и какав им је план везан за медијску сцену.

Савез за Србију Ниш тражи хитан одговор надлежних служби ко је дозволио ружење нашег града. Тражимо имена оператера који су добили дозволу за постављање својих инсталација и органа који су им те дозволе издали, колико за то плаћају граду, тражимо да се уведе ценовник и обавести јавнос. Тражимо и информацију уколико су то урадили нелегално. Савез за Србију има став да све те мреже треба да се уклоне јер таква пракса не постоји нигде у цивилизованом свету. Како су ово економски веома уносни послови тражимо информацију да ли је град дао концесију за овај посао и колики је приход града.


#   Ниш   интернет   каблови   Покрет за Преокрет   Савез за Србију
@SavezZaSRB @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима