Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Savez za Srbiju: Kablovi internet operatera vise na sve strane po Nišu

rssBookmark and Share

Niš 02.12.2019. Južna Srbija Info

Naš grad je u poslednje vreme isprepleten mrežama kablovskih operatera na mestima gde to urbanistička logika i estetika ne dozvoljavaju. Savez za Srbiju traži da se hitno ispita ko je izdao dozvole za takav posao i da li se možda radi o nelegalnim aktivnostima, stoji u saopštenju SzS i Pokreta za preokret Niš.

Ilustracija
Ilustracija

Saopštenje prenosimo u celosti....

Stubovi ulične rasvete, stubovi za električnu energiju postali su prave nakaze jer su između njih pružene brojne žice, a na stubovima su i koturovi žice, po svemu sudeći, mobilnih operatera. Električni stubovi postali magacin za kablovsku mrežu, čak je od težine ugrožena i stabilnost električnih stubova, a neki su se i nakrivili. Po izgledu grada, čak i pored Niške tvrđave moglo bi se zaključiti da je naš grad dobio tramvajski saobraćaj. Nije teško pretpostaviti o kojim se operaterima radi i kakav im je plan vezan za medijsku scenu.

Savez za Srbiju Niš traži hitan odgovor nadležnih službi ko je dozvolio ruženje našeg grada. Tražimo imena operatera koji su dobili dozvolu za postavljanje svojih instalacija i organa koji su im te dozvole izdali, koliko za to plaćaju gradu, tražimo da se uvede cenovnik i obavesti javnos. Tražimo i informaciju ukoliko su to uradili nelegalno. Savez za Srbiju ima stav da sve te mreže treba da se uklone jer takva praksa ne postoji nigde u civilizovanom svetu. Kako su ovo ekonomski veoma unosni poslovi tražimo informaciju da li je grad dao koncesiju za ovaj posao i koliki je prihod grada.

Komentara: 0


#   Niš   internet   kablovi   Pokret za Preokret   Savez za Srbiju
@SavezZaSRB @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima