Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Смањене плате градоначелнику и функционерима Ниша

rssBookmark and Share

17.07.2015. Н1 Инфо

Административни одбор Скупштине града Ниша поступио је по налогу управног инспектора и смањио плате стално запосленим функционерима за 30 одсто, рекао је Танјугу председник тог одбора Предраг Јеленковић.

Смањене плате градоначелнику и функционерима Ниша

Плате су смањене градоначелнику, његовом заменику, члановима Градског већа на сталном раду, председнику Скупштине града, председницима скупштинских комисија и одбора.

У решењу управног инспектора наводи се да је у поступку контроле утврђено да су коефицијенти за обрачун и исплату плата изабраних лица незаконито увећани, на име вршења функције, за 30 одсто.

Закон о платама у државним органима и јавним службама прописује да се коефицијенти за обрачун и исплату плата изабраних лица у органима територијалне аутономије и локалне самоуправе утврђују највише до коефицијента за обрачун и исплату плата председника сталног радног тела Народне скупштине који износи 9,40 и да законом није прописан додатак на плату изабраним лицима ни по ком основу, наводи се у образложењу инспектора.

Јеленковић је рекао да се постављеним лицима не могу повећавати плате по одлуци председника Административног одбора што се дешавало раније.

Он је напоменуо да је Административи одбор у новом саставу започео да уводи ред у акта тог Одбора како би она била у складу са важећим прописима.


#   градоначелник   плате   функционери   Зоран Перишић   Предраг Јеленковић   смањење   Административни одбор   Закон о платама
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима