Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Smanjene plate gradonačelniku i funkcionerima Niša

rssBookmark and Share

17.07.2015. N1 Info

Administrativni odbor Skupštine grada Niša postupio je po nalogu upravnog inspektora i smanjio plate stalno zaposlenim funkcionerima za 30 odsto, rekao je Tanjugu predsednik tog odbora Predrag Jelenković.

Smanjene plate gradonačelniku i funkcionerima Niša

Plate su smanjene gradonačelniku, njegovom zameniku, članovima Gradskog veća na stalnom radu, predsedniku Skupštine grada, predsednicima skupštinskih komisija i odbora.

U rešenju upravnog inspektora navodi se da je u postupku kontrole utvrđeno da su koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica nezakonito uvećani, na ime vršenja funkcije, za 30 odsto.

Zakon o platama u državnim organima i javnim službama propisuje da se koeficijenti za obračun i isplatu plata izabranih lica u organima teritorijalne autonomije i lokalne samouprave utvrđuju najviše do koeficijenta za obračun i isplatu plata predsednika stalnog radnog tela Narodne skupštine koji iznosi 9,40 i da zakonom nije propisan dodatak na platu izabranim licima ni po kom osnovu, navodi se u obrazloženju inspektora.

Jelenković je rekao da se postavljenim licima ne mogu povećavati plate po odluci predsednika Administrativnog odbora što se dešavalo ranije.

On je napomenuo da je Administrativi odbor u novom sastavu započeo da uvodi red u akta tog Odbora kako bi ona bila u skladu sa važećim propisima.


#   gradonačelnik   plate   funkcioneri   Zoran Perišić   Predrag Jelenković   smanjenje   Administrativni odbor   Zakon o platama
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima