Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

VRATITE NOVAC: Primali za trećinu više mimo zakona

rssBookmark and Share

04.08.2015. V.Torović, Blic

Gradonačelnik Zoran Perišić i još 18 funkcionera u Skupštini grada Niša nezakonito su tri godine primali 30 odsto veće plate, tj. funkcionerski dodatak.

Foto: K.Kamenov
Foto: K.Kamenov

Oni su oštetili budžet za više od deset miliona dinara, pa građani Niša traže da svi vrate svaki dinar koji su primili na ime funkcionerskog dodatka.

Administrativni odbor Skupštine grada odlučio je da prihvati nalaz Republičke upravne inspekcije u kojem je utvrđeno da je gradskim funkcionerima nezakonito uvećana zarada.

- Republička inspekcija je naložila da se ukine odluka od 13. septembra 2012. godine po kojoj je funkcionerima na stalnom radu uvećana zarada za 30 odsto suprotno Zakonu o platama. U te funkcionere, pored ostalih, spadaju gradonačelnik, zamenik gradonačelnika, predsednici stalnih radnih tela Skupštine grada - objašnjava predsednik tog odbora Predrag Jelenković.

Međutim, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković, kome je takođe ukinut funkcionerski dodatak, tvrdi da je ovo politička odluka.

- Šest godina je taj pravilnik na snazi. Ovo je ponižavanje funkcionera - napominje Slavković.

Koordinatorka Lokalnog antikorupcijskog foruma Valentina Krstić zahteva od tih funkcionera da hitno ta sredstva vrate u budžet.

Gradonačelnik Zoran Perišić kaže da ni na koji način nije uticao na to da Administrativni odbor usvoji odluku. - Takva odluka je važila od 2008. godine, tako da su i funkcioneri iz prethodnog saziva primali funkcionerski dodatak. - kaže on.
 
Grozdanović vratio 132.989 dinara
Miloš Grozdanović, predsednik Korisničkog saveta javnih službi Skupštine Niša i jedan od onih koji je primao 30 odsto veću platu, uplatio je 132.989 dinara u gradski budžet.
- Ovo je moja lična odluka, nema nikakve veza sa pokretom „Niška priča“. Nisam znao da nezakonito primam dodatak. Osećao sam da je to moja obaveza i kao pravnika i kao čoveka - rekao je Grozdanović.
 


#   Ljubivoje Slavković   funkcioneri   Zoran Perišić   Predrag Jelenković   Valentina Krstić   Niška priča   Administrativni odbor   Miloš Grozdanović   dodatak   funkcionerski dodatak
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima