Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Социјалисти југоисточне Србије прославили 30 година постојања Социјалистичке партије Србије

rssBookmark and Share

Ниш 17.02.2020. Јужна Србија Инфо

Свечаном академијом у Народном позоришту у Нишу социјалисти југоисточне Србије прославили су јуче 30 година Социјалистичке партије Србије.

Социјалисти југоисточне Србије прославили 30 година постојања Социјалистичке партије Србије

Гостима су се у препуној сали Народног позоришта обратили председник СПС-а Ивица Дачић, потпредседник СПС-а Новица Тончев, као и коалициони партнер председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

„Партија мора да осећа дух времена и дух народа. Много тога се променило за 30 година. Опстају и у природи и у друштву само они који могу да се прилагоде потребама новог времена. И баш зато када данас говоримо о социјализму ми не мислимо на социјализам Стаљиновог типа већ говоримо о основним идеалима новог социјалистичког покрета.Али је зато потребно добро планирати и имати храбрости да донесете тешке одлуке и онда када то није лако и наравно, имати моралну чврстину да останете доследни и онда када је тешко а не само када је лако“, казао је Дачић и додао: „Са поносом  можемо да кажемо да је ово време прошло, да смо ми имали  и огромне резултате и грешака, да смо  извлачили поуке, мењали се у ходу и да је пред нама сада како  да направимо добар политички програм за године које су пред нама. На основу свега и искуства и на основу основних показатеља и праваца како се развија социјалистичка идеја у свету када је  нова ситуација и када се трага за решењима како доћи до једног праведнијег света у условима неокапитализма и трке за профитом,  како се бавити обичним човеком, како да се направи та правична расподела друштвеног богаства, како да све идеје  које имамо за права радника, сиромашних, бесплатно школовање, за бесплатно здравство, како да оне буду оствариве. Зато је  битно да се економија добро развија  и мислим да је то један од великих резултата које смо  остварили заједно са Александром Вучићем свих ових година“''- изјавио је председник СПС-а Ивица Дачић.

„Изузетна је част бити домаћин на овако значајном догађају као што је данашња прослава. 30. година СПС-а! 30! Ретке су чак и у европским оквирима, партије које овако дуго трају. СПС не само што траје, него сво ово време обликује политичку стварност Србије , водећи државу самостално или у коалицији са најјачим странкама. Социјалистичка идеја је идеја која се не може ставити ни у временске ни у просторне оквире. Она ће трајати колико и човечанство и потреба сваког људског бића да живи живот достојан човека. Зато су нама у СПС -у питања здравства, школства и правне заштите за све грађане Србије императив свакодневног деловања. Наш циљ је здрава, образована и сигурна Србија.Наш циљ је јака и стабилна Србија.”-изјавио је Новица Тончев, потпредседник СПС-а и kоординатор за југоисточну Србију.


#   Ниш   СПС   Ивица Дачић   јубилеј   Драган Марковић   Драган Марковић Палма
@socijalisti @DacicIvica @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима