Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Сотировски: Након новинарства, политика је квалитетнији начин да помогнем грађанима

rssBookmark and Share

Ниш 23.08.2020. Јужна Србија Инфо

На чело Ниша стигла је бивша новинарка Драгана Сотировски, која је у претходном периоду била начелница Нишавског управног округа.

Сотировски: Након новинарства, политика је квалитетнији начин да помогнем грађанима

За РТС је навела да је заменила новинарство политиком јер жели да на другачији и квалитетнији начин помогне грађанима, не само Ниша, већ читавог краја.

Истиче да је то била њена мисија и када је прихватила посао начелице округа, а сада само наставља то за добробит свих грађана који живе у Нишу.

На питање шта значи "нови Ниш", који је често помињала, каже да је реч о новој концепцији развоја града, новим радни местима, новим фабрикама.

Подсећа да се управо завршава једна кинеска фабрика која ће додатно смањити незапосленост.

"Спустићемо град на реку, да искористимо прелепу Нишаву, да туристима покажемо све што нам је природа дала и што су нам људи оставили кроз историју", рекла је Драгана Сотировски.

Њена заменица такође је жена, а у Градском већу су три већнице. Нова градоначелница каже да жене другачије виде проблеме, да су упорније, истрајније и одлучније.

Верује да могу добро да функционишу као тим и да се нада да ће суграђани бити задовољни.

Када је реч о нареном периоду, наводи да је у плану ребаланс буџета који се спорије пуни због епидемије, и да ће се наредних дана састати са привредницима.

ВИДЕО: РТС


#   Ниш   градоначелник   Драгана Сотировски   РТС   политика
#GradonacelnicaN @rts_vesti @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима