Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Станковић: О јавној расправи о буџету сазнао сам преко друштвених мрежа

rssBookmark and Share

Ниш 08.12.2022. Јужна Србија Инфо

Градско веће Града Ниша спровело је такозвану јавну расправу о Нацрту одлуке о буџету Града Ниша за 2023. годину. Станковић каже да он као одборник никакво званично обавештење о јавној расправи није добио и да је за јавну расправу сазнао данас преко друштвених мрежа, казао је бивши финмкционер Демократске странке, сада одборник коалиције "Ниш мој град" у СГ Ниша.

Станковић: О јавној расправи о буџету сазнао сам преко друштвених мрежа

„Нажалост, наставља се континуитет лоше праксе нове, старе власти Српске напредне странке и њених коалиционих партнера. То се види на примеру да нема праве јавне расправе о буџету као најважнијем документу који Скупштина Града треба да усвоји. 

И ове године јавна расправа о буџету за 2023. одржана је само 24 часа након јавног позива грађанима. 

Јасно је да постоји централизација моћи, и да се Београд пита како ће се трошити новац из буџета Града Ниша. Сматрам да је то недопустиво. И да грађани Ниша заслужују власт која ће да ради у интересу грађана а не партије. 

Грађани Ниша морају да знају на који начин се њихов новац троши. Ово што градска власт организује јесте повреда основних начела демократије“ – изјавио је Миодраг Станковић, одборник у Скупштини Града Ниша. 

„Градска власт треба јавно да се извини грађанима Ниша и да хитно објави предложени  документ у електронским и штампаним медијима, па тек онда да организује јавну расправу најпре по месним канцеларијама, и на крају у Скупштини Града Ниша, И то треба да уради одмах. 

На тај начин би се грађани, као и стручна јавност укључила у израду нацрта буџета. Скандал је да Ниш као универзитетски град, у коме има изузетних стручњака, нема праву јавну расправу о буџету за 2023. годину, што само говори да градској власти није важно шта грађани мисле.

Нисам учествовао у тзв јавној расправи о буџету Града за 2023. годину, јер је немогуће дискутовати о 
нечему што није било дато на увид јавности!– закључио је Станковић.


#   Ниш   буџет   Миодраг Станковић   Коалиција Ниш мој град
@Mikica_S @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима