Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Stanković: O javnoj raspravi o budžetu saznao sam preko društvenih mreža

rssBookmark and Share

Niš 08.12.2022. Južna Srbija Info

Gradsko veće Grada Niša sprovelo je takozvanu javnu raspravu o Nacrtu odluke o budžetu Grada Niša za 2023. godinu. Stanković kaže da on kao odbornik nikakvo zvanično obaveštenje o javnoj raspravi nije dobio i da je za javnu raspravu saznao danas preko društvenih mreža, kazao je bivši finmkcioner Demokratske stranke, sada odbornik koalicije "Niš moj grad" u SG Niša.

Stanković: O javnoj raspravi o budžetu saznao sam preko društvenih mreža

„Nažalost, nastavlja se kontinuitet loše prakse nove, stare vlasti Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera. To se vidi na primeru da nema prave javne rasprave o budžetu kao najvažnijem dokumentu koji Skupština Grada treba da usvoji. 

I ove godine javna rasprava o budžetu za 2023. održana je samo 24 časa nakon javnog poziva građanima. 

Jasno je da postoji centralizacija moći, i da se Beograd pita kako će se trošiti novac iz budžeta Grada Niša. Smatram da je to nedopustivo. I da građani Niša zaslužuju vlast koja će da radi u interesu građana a ne partije. 

Građani Niša moraju da znaju na koji način se njihov novac troši. Ovo što gradska vlast organizuje jeste povreda osnovnih načela demokratije“ – izjavio je Miodrag Stanković, odbornik u Skupštini Grada Niša. 

„Gradska vlast treba javno da se izvini građanima Niša i da hitno objavi predloženi  dokument u elektronskim i štampanim medijima, pa tek onda da organizuje javnu raspravu najpre po mesnim kancelarijama, i na kraju u Skupštini Grada Niša, I to treba da uradi odmah. 

Na taj način bi se građani, kao i stručna javnost uključila u izradu nacrta budžeta. Skandal je da Niš kao univerzitetski grad, u kome ima izuzetnih stručnjaka, nema pravu javnu raspravu o budžetu za 2023. godinu, što samo govori da gradskoj vlasti nije važno šta građani misle.

Nisam učestvovao u tzv javnoj raspravi o budžetu Grada za 2023. godinu, jer je nemoguće diskutovati o 
nečemu što nije bilo dato na uvid javnosti!– zaključio je Stanković.


#   Niš   budžet   Miodrag Stanković   Koalicija Niš moj grad
@Mikica_S @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima