Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Свете му се јер је члан Демократске странке

rssBookmark and Share

Алексинац 14.07.2015. Д. Остојић

Томислав Стевановић тврди да је жртва политичког прогона, да је његова породица кажњена само зато што је он био одборник ДС-а у локалном парламенту и председник МО ДС Алексинац

Свете му се јер је члан Демократске странке

"Уместо на мени, локална власт у Алексинцу се свети на мом сину. Дали су му превремени отказ и на његово место запослили два радника за стално. Све је почело у моменту преузимања власти коалиције око СНС-а. У том периоду мој син је имао важећи уговор о раду у ЈКП "Комуналне услуге" Алексинац. У то време коалиција око ДС-а губи власт, а на власт долазе кадрови напредњака. Ја сам тада био одборник ДС и нисам прешао у СНС и могу слободно рећи да ме је то коштало прогона који је уследио. Након што су напредњаци преузели власт, мом сину прекидају радни однос, дају му отказ уговора о раду у четвртак, а у уторак на то радно место примају два нова радника за стално." 

Заштиту је, каже, потражио на суду.

"Покренуо сам судски спор, и пресудом је отказ уговора о раду проглашен незаконитим, али мог сина до данас не враћају на посао иако је прошло две године. Жалио сам се и Апелационом суду, а тренутно је поступак жалбе код Уставног суда Републике Србије." 

"Мој син је дискриминисан само зато што му је отац члан ДС-а и није желео да прелети у табор напредњака." истиче г. Стевановић. 

У ЈКП Комуналне услуге никога нисмо могли да добијемо за коментар, док у Уставном суду тврде да је поступање по овом предмету у току и да, до коначне одлуке, не могу да нам дају званичне изјаве о предмету. 

Стевановић још каже да је поступак према његовом сину озбиљна политичка одмазда, али тврди да ће и поред тога користити сва правна средства да докаже правду. 

"Борићу се и до Стразбура ако треба" тврди Стевановић.


#   Алексинац   ДС   СНС   Комуналне услуге ЈП   Уговор о раду   Томислав Стевановић   чланство   радно место
@demokrate @sns_srbija @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима