Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Svete mu se jer je član Demokratske stranke

rssBookmark and Share

Aleksinac 14.07.2015. D. Ostojić

Tomislav Stevanović tvrdi da je žrtva političkog progona, da je njegova porodica kažnjena samo zato što je on bio odbornik DS-a u lokalnom parlamentu i predsednik MO DS Aleksinac

Svete mu se jer je član Demokratske stranke

"Umesto na meni, lokalna vlast u Aleksincu se sveti na mom sinu. Dali su mu prevremeni otkaz i na njegovo mesto zaposlili dva radnika za stalno. Sve je počelo u momentu preuzimanja vlasti koalicije oko SNS-a. U tom periodu moj sin je imao važeći ugovor o radu u JKP "Komunalne usluge" Aleksinac. U to vreme koalicija oko DS-a gubi vlast, a na vlast dolaze kadrovi naprednjaka. Ja sam tada bio odbornik DS i nisam prešao u SNS i mogu slobodno reći da me je to koštalo progona koji je usledio. Nakon što su naprednjaci preuzeli vlast, mom sinu prekidaju radni odnos, daju mu otkaz ugovora o radu u četvrtak, a u utorak na to radno mesto primaju dva nova radnika za stalno." 

Zaštitu je, kaže, potražio na sudu.

"Pokrenuo sam sudski spor, i presudom je otkaz ugovora o radu proglašen nezakonitim, ali mog sina do danas ne vraćaju na posao iako je prošlo dve godine. Žalio sam se i Apelacionom sudu, a trenutno je postupak žalbe kod Ustavnog suda Republike Srbije." 

"Moj sin je diskriminisan samo zato što mu je otac član DS-a i nije želeo da preleti u tabor naprednjaka." ističe g. Stevanović. 

U JKP Komunalne usluge nikoga nismo mogli da dobijemo za komentar, dok u Ustavnom sudu tvrde da je postupanje po ovom predmetu u toku i da, do konačne odluke, ne mogu da nam daju zvanične izjave o predmetu. 

Stevanović još kaže da je postupak prema njegovom sinu ozbiljna politička odmazda, ali tvrdi da će i pored toga koristiti sva pravna sredstva da dokaže pravdu. 

"Boriću se i do Strazbura ako treba" tvrdi Stevanović.


#   Aleksinac   DS   SNS   Komunalne usluge JP   Ugovor o radu   Tomislav Stevanović   članstvo   radno mesto
@demokrate @sns_srbija @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima