Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Умало туча на седници СО Куршумлија

rssBookmark and Share

Куршумлија 08.10.2013. Autor: Lj.T.

Опозиционе одборничке групе УРС и ДС у парламенту куршумлијске општине покушале су данас да блокирају заседање тражећи телевизијски пренос седница, али је уз јако скупштинско обезбеђење, седница, ипак, одржана.

Умало туча на седници СО Куршумлија

Шеф одборничке групе УРС Дејан Милошевић рекао је да је локална власт укинула дугогодишњу праксу преноса седница парламента, иако се локалној телевизији "ТВ Куршумлија" месечно из буџета издваја 100. 000 динара.

Више пута смо на седницама указивали председнику скупштине Горану Бојовићу као и присутним одборницима владајуће већине да је грађанима ускраћено право да чују и буду упознати са радом локалне самоуправе, да знају како се троше њихове паре из буџета општине. Тразимо да се распишу јавне набавке и да скупштинска заседања преноси нека телевизија", каже Милошевић.

Председник СО Куршумлија Горан Бојовић тврди да је свака седница отворена за медије, и да од њих зависи како ће и колико извештавати.

Седницу су обележили инциденти и вербална препуцавања опозиционих и одборника већине, а на почетку је био ишчупан и микрофон. Председник је изрекао неколико опомена одборницима, било је гурања и псовки, али је скупштинско обезбеђење омогућило да се седница приведе крају.


#   Куршумлија   Дејан Милошевић   со   јавне набавке
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима