Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Umalo tuča na sednici SO Kuršumlija

rssBookmark and Share

Kuršumlija 08.10.2013. Autor: Lj.T.

Opozicione odborničke grupe URS i DS u parlamentu kuršumlijske opštine pokušale su danas da blokiraju zasedanje tražeći televizijski prenos sednica, ali je uz jako skupštinsko obezbeđenje, sednica, ipak, održana.

Umalo tuča na sednici SO Kuršumlija

Šef odborničke grupe URS Dejan Milošević rekao je da je lokalna vlast ukinula dugogodišnju praksu prenosa sednica parlamenta, iako se lokalnoj televiziji "TV Kuršumlija" mesečno iz budžeta izdvaja 100. 000 dinara.

Više puta smo na sednicama ukazivali predsedniku skupštine Goranu Bojoviću kao i prisutnim odbornicima vladajuće većine da je građanima uskraćeno pravo da čuju i budu upoznati sa radom lokalne samouprave, da znaju kako se troše njihove pare iz budžeta opštine. Trazimo da se raspišu javne nabavke i da skupštinska zasedanja prenosi neka televizija", kaže Milošević.

Predsednik SO Kuršumlija Goran Bojović tvrdi da je svaka sednica otvorena za medije, i da od njih zavisi kako će i koliko izveštavati.

Sednicu su obeležili incidenti i verbalna prepucavanja opozicionih i odbornika većine, a na početku je bio iščupan i mikrofon. Predsednik je izrekao nekoliko opomena odbornicima, bilo je guranja i psovki, ali je skupštinsko obezbeđenje omogućilo da se sednica privede kraju.


#   Kuršumlija   Dejan Milošević   so   javne nabavke
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima