Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

УРС "лети" из власти у Врању

rssBookmark and Share

05.12.2013. Autor: Beta

Коалиција око Социјалистичке партије Србије (СПС) одлучила је да из владајуће коалиције избаци одборнике Уједињених региона Србије (УРС), саопштио је данас СПС.

УРС

Разлог је што су одборници УРС напустили последњу седницу Скупштине Врања и тиме прекршили споразум којим је била формирана локална владајућа већина.

У владајућој коалицији у Врању је и Српска напредна странка (СНС) која се још није изјаснила о тој одлуци.

Председник Градског одбора УРС у Врању, Урош Трајковић изјавио је за Агенцију Бета да ће став о искључењу из владајуће коалиције донети када добије званичну информацију о томе.

"Ццекамо и званичан став СНС који због специфичне ситуације у Врању треба да стигне из Београда", додао је Трајковић.

Последњу седницу Скупштине града Врања, 27. новембра, напустила је већина одборника СНС, сви из УРС, а затим и одборници опозиционе Демократске странке (ДС).

ДС је тада саопштила да њени одборници нису хтели да обезбеде кворум за СПС и преостале одборнике СНС, и најавила да ДС више неће учествовати у раду Скупштине.

Напуштању седнице претходио је неуспешан покушај да се на дневни ред уврсти захтев СНС за разрешењу заменика градоначелника Врања Бојане Величков (СНС). Тај захтев су потписале две трећине одборника СНС и сви одборници УРС, али не и СПС.

Због унутрашњег сукоба општински одбор СНС у Врању распуштен је прошлог месеца.


#   СПС   Урош Трајковић   УРС   Општински одбор   дневни ред
@socijalisti @regionisrbije @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима