Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Већина у у градској скупштини одлучује о разрешењу Алексића: Смене нема?

rssBookmark and Share

Стразбур 19.08.2015. З.С. Јужна Србија Инфо

Како се и спекулисало у политичкој јавности Ниша, по свему судећи већник Срђан Алексић неће бити разрешен дужности на наредној седници Скупштине града Ниша, иако је градоначелник Перишић потписао његову смену.

Фото: aleksic.rs
Фото: aleksic.rs

Није први пут да се у граду на Нишави, "играју" политичке представе добрих и лоши за јавност. Отуд и није јасно чему декларативно потписивање смене једног већника, кад то нема никакаву правоснажну вредност и кад смену мора да потврди већина у Градској скупштини. 

Да подсетимо, Алексић ресорно задужен за културу и пољопривреду, иначе адвокат по занимању "оптужен" да је заступао градска јавна предузећа, иако је у исто време обављао функцију градског већника.

Перишић је потписао његово разрешење након препоруке Агенције за борбу против корупције и то након више ургенција и писања у јавности.

Сам Алексић, познат широј јавности као борац за правду и заступање пре свега ратних војних резервиста (Стразбур), сматра да његове делатности нису у сукобу интереса.

Сада остаје да се види да ли ће одлука градоначелника Перишића "проћи" скупштинску процедуру већине у градском парламенту, или је на помолу још  једна јавно-политичка игра у граду на Нишави.


#   СНС   јавна предузећа   смена   Зоран Перишић   Градски већник   Срђан Алексић   Стразбур   Градска скупштина
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима