Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Većina u u gradskoj skupštini odlučuje o razrešenju Aleksića: Smene nema?

rssBookmark and Share

Strazbur 19.08.2015. Z.S. Južna Srbija Info

Kako se i spekulisalo u političkoj javnosti Niša, po svemu sudeći većnik Srđan Aleksić neće biti razrešen dužnosti na narednoj sednici Skupštine grada Niša, iako je gradonačelnik Perišić potpisao njegovu smenu.

Foto: aleksic.rs
Foto: aleksic.rs

Nije prvi put da se u gradu na Nišavi, "igraju" političke predstave dobrih i loši za javnost. Otud i nije jasno čemu deklarativno potpisivanje smene jednog većnika, kad to nema nikakavu pravosnažnu vrednost i kad smenu mora da potvrdi većina u Gradskoj skupštini. 

Da podsetimo, Aleksić resorno zadužen za kulturu i poljoprivredu, inače advokat po zanimanju "optužen" da je zastupao gradska javna preduzeća, iako je u isto vreme obavljao funkciju gradskog većnika.

Perišić je potpisao njegovo razrešenje nakon preporuke Agencije za borbu protiv korupcije i to nakon više urgencija i pisanja u javnosti.

Sam Aleksić, poznat široj javnosti kao borac za pravdu i zastupanje pre svega ratnih vojnih rezervista (Strazbur), smatra da njegove delatnosti nisu u sukobu interesa.

Sada ostaje da se vidi da li će odluka gradonačelnika Perišića "proći" skupštinsku proceduru većine u gradskom parlamentu, ili je na pomolu još  jedna javno-politička igra u gradu na Nišavi.


#   SNS   javna preduzeća   smena   Zoran Perišić   Gradski većnik   Srđan Aleksić   Strazbur   Gradska skupština
@sns_srbija @ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima