Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

25 ресора у новој Влади Србије - министри на чекању, кадровска решења у недељу након седнице СНС

Bookmark and Share

22.10.2022. Танјуг, РТС, Јужна Србија Инфо

Скупштина Србије усвојила је измене и допуне Закона о министарствима по којима ће Влада Србије имати 25 ресора – четири више него до сада.

Фото: РТС скриншот
Фото: РТС скриншот

За измене и допуне Закона о министарствима је гласало 150 посаника, против је било 44, а један посланик није гласао.

Влада Србије имаће:

Министарство финансија, Министарство привреде, Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, Министарство заштите животне средине, Министарство градевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарство рударства и енергетике, Министарство унутрашње и спољне трговине, Министарство правде, Мнистарство државне управе и локалне самоуправе.

У новој влади ће бити и Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство унутрашњих послова, Министарство одбране, Министарство спољних послова, Министарство за европске интеграције, Министарство просвете, Министарство здравља, Министарство за рад, запошљавање борацка и социјална питања, Министарство за бригу о породици и демографију.

Постојаће и Министарство спорта, Министарство културе, Министарство за бригу о селу, Министарство науке технолошког развоја и иновација, Министарство туризма и омладине, Министарство информисања и телекомуникација и Министарство за јавна улагања.

Народни посланици су расправу о изменама и допунама Закона о министарствима започели у уторак.

Измене и допуне Закона о министарствима су корак ка формирању нове Владе Србије, а очекује се да ће будући министри заклетву, након расправе у Народној скупштини, положити идуће седмице.


#   СНС   Влада Републике Србије   министар   Скупштина Србије
@sns_srbija @Vlada_SR @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима