Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић: Укинућемо Закон о инФормисању

rssBookmark and Share

21.07.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Вршилац дужности председника СНС Александар Вучић најавио је данас да ће актуелни Закон о инФормисању бити укинут.

Вучић: Укинућемо Закон о инФормисању

"Укинућемо закон и обезбедићемо слободу медија, али то не значи да ћемо дозвољавати разбојништво и криминал као што је ово што се догодило са Политиком" , рекао је Вучић Танјугу.

Коалиционим споразумом предвиђено је активан ангажман на "реФорми регулативе која треба да допринесе стварању отвореног демократског друштва, обезбеђивањем услова за објективно, слободно и квалитетно новинарство и остварење уставног начела о праву грађана на истинито и потпуно инФормисање".

У споразуму је такође наведено да ће се потписнице у том циљу залагати за борбу против цензуре и ауто-цензуре у медијима, измену законске регулативе, а нарочито Закона о инФормисању, Закон о радиодиФузији, као и Закона о телекомуникацијама.

Нјих, како је наведено, треба прилагодити не само захтевима даље демократизације медија, већ и савременим технологијама које омогућавају бољу инФормисаност грађана.

Tакође, потребно је стварање услова за ослобађање новинара од политичких притисака, али и притисака уредника, власника и других центара моћи, заштита права на приватност, људско достојанство, част и углед у медијском деловању, а нарочито заштита достојанства деце и забрана дискриминације.

Као последња ставка сегмента коалиционог споразума о медијима наведено је онемогућавање сваког монопола и политичке контроле над медијима.
 

"У потпуности ћемо обезбедити јавност и транспарентност власничке структуре у медијима, уз спречавање концентрације власништва која превазилази европске стандарде. На путу даље демократизације друштва и медија, стране потписице овог споразума ће са посебном пажњом поново размотрити извештај о медијима Савета за борбу против корупције", наведено је у споразуму.


#   криминал
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима