Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због дуга блокиран рачун града Ниша

rssBookmark and Share

05.03.2013. Izvor: Rts - JužnaSrbija.Info

Рачун града Ниша блокиран је дванаест дана због дуга у износу од 38 милиона динара, потврдио је за РТС Бранислав Јовановић извршни директор Дирекције за изградњу града Ниша.

Због дуга блокиран рачун града Ниша

Бранислав Јовановић извршни директор Дирекције за изградњу града Ниша потврдио је да је рачун града Ниша већ дванаест дана блокиран због дуга у износу од 38 милиона динара.

"Конкретно последњи повод за блокаду је спор с једном фирмом из Ужица која ради фасаду на Храму Светог цара Константина и царице Јелене, за то дуговање је Град блокиран по судској пресуди. Чињеница је да су те обавезе нагомилале. То је обавеза из јуна 2011. године", каже Јовановић.

 

Раније је градоначелник Ниша Зоран Перишић приликом усвајања буџета рекао да ће Град због наслеђених дуговања од две милијарде динара морати да подигне кредит за текућу ликвидност, што је Јовановић и потврдио.

"Ових дана на градском већу биће обезбеђена кредитна линија, отприлике 300 милиона динара за текућу ликвидност буџета, али не само из кредита већ и из прилива", каже Јовановић.

Иста грађевинска фирма која је тужила Град треба да настави радове на изградњи Цркве Свети цар Константин и Царица Јелена.

 

 

 

 


#   буџет   Зоран Перишић   Бранислав Јовановић   Цар Константин и Царица Јелена
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима