Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog duga blokiran račun grada Niša

rssBookmark and Share

05.03.2013. Izvor: Rts - JužnaSrbija.Info

Račun grada Niša blokiran je dvanaest dana zbog duga u iznosu od 38 miliona dinara, potvrdio je za RTS Branislav Jovanović izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša.

Zbog duga blokiran račun grada Niša

Branislav Jovanović izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada Niša potvrdio je da je račun grada Niša već dvanaest dana blokiran zbog duga u iznosu od 38 miliona dinara.

"Konkretno poslednji povod za blokadu je spor s jednom firmom iz Užica koja radi fasadu na Hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene, za to dugovanje je Grad blokiran po sudskoj presudi. Činjenica je da su te obaveze nagomilale. To je obaveza iz juna 2011. godine", kaže Jovanović.

 

Ranije je gradonačelnik Niša Zoran Perišić prilikom usvajanja budžeta rekao da će Grad zbog nasleđenih dugovanja od dve milijarde dinara morati da podigne kredit za tekuću likvidnost, što je Jovanović i potvrdio.

"Ovih dana na gradskom veću biće obezbeđena kreditna linija, otprilike 300 miliona dinara za tekuću likvidnost budžeta, ali ne samo iz kredita već i iz priliva", kaže Jovanović.

Ista građevinska firma koja je tužila Grad treba da nastavi radove na izgradnji Crkve Sveti car Konstantin i Carica Jelena.

 

 

 

 


#   budžet   Zoran Perišić   Branislav Jovanović   Car Konstantin i Carica Jelena
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima