Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

"Hosteli, apartmani i gluposti": Izabrani novi direktori u Nišu, uz nezaobilazne komentare

rssBookmark and Share

14.03.2017. Z.S. Južna Srbija Info

"Ti pričaš gluposti".... "A ti, imaš hostel u...", samo je deo rasprave između Branislava Jovanovića, odbornika "Niš moj grad" u SG Niša i direktora Turističke organizacije, na današnjoj sednici Skupštine grada Niša

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Na ovoj sednici se, između ostalog, raspravljalo o imenovanju direktora javnih preduzeća i ustanova.

Kako je ranije najavljeno, Dragana Petrović, sekretar u niškom Narodnom pozorištu, na današnjem zasedanju Skupštine, izabrana je za v.d. direktora, umesto smenjenog upravnika Ivana Vukovića.

Opozicioni odbornici DJB su negodovali, jer smatraju da je neprimereno i "skandalozno" da se na takvom mestu nađe pravnica, koja je 2012. godine, pogrešno tumačila zakon, tvrdeći da upravo Ivan Vuković ispunjava sve uslove konkursa, iako je tada još bio student, bez dana radnog iskustva u struci.

Šef odborničke grupe SNS-a i bivši gradonačelnik Zoran Perišić, ne vidi ništa sporno u tome, jer kako kaže, "Petrović će biti u neku ruku "tehničko lice", koje ima zadatak da pripremi konkurs za izbor direktora u toj ustanovi kulture".

U toku zasedanja SG Niša, više puta prekidan od predsedavajućeg, odbornik koalicije "Niš moj grad", Branislav Jovanović, komentarisao je rad javnih preduzeća i izbor direktora, da bi u jednom trenutku između njega i Uroša Parlića, direktora TON-a, došlo do verbalnog incidenta i prozivki, ko ima hostel, ko apartman u Grčkoj, a ko priča "gluposti".

Danijela Marković, dosadašnja direktorka niškog Regionalnog centra za profesionalni razvoj i obrazovanje u prosveti, ponovo je izabrana na tu funkciju, bez glasa protiv i uzdržanih, kao i Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja u Nišu.

Predlog da se Tatjana Milenković, nastavnica srpskog jezika u OŠ "Desanka Maksimović" u selu Čokot, postavi na mesto direktora Narodnoh muzeja, je povučen.

Komentara: 1


#   obrazovanje   Zoran Perišić   Branislav Jovanović   Ivan Vuković   Milorad Jerkan   Uroš Parlić   Skupština grada Niša   opozicija   Danijela Marković   Dragana Petrović   Tatjana Milenković
@ProfdrPerisic @


 

▲ ▼ [+][-]


  • (+0) (-0)

    Vuk, 15.03.2017.:
    Tatjana Milenković nije nastavnica srpskog jezika u OŠ "Desanka Maksimović". Samo je bila na zameni. Nije u stalnom radnom odnosu.


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima