Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uz međusobne optužbe "ko je šta uradio i ko je potrošio više vremena za govornicom", usvojen Program razvoja Niša

rssBookmark and Share

Niš 26.12.2018. Z.S. Južna Srbija Info

Na 31. sednici, uz međusobnu raspravu "dobrih starih politički burazera", dežurnih "aktera" opozicije i poznatih, stalno prisutnih branitelja vlsti, uz upadice i optužbe, većinom glasova niških odbornika, Skupština grada, usvojila je predlog Programa razvoja Niša za 2019. godinu.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Prvi deo današnje sednice, kao i do sada, je obležen raspravom i osvrtanjem na predhodne događaje u Nišu, uz isticanje (ne)sposobnosti i kritiku aktuelne vlasti sa jedne strane, i već poznate optužbe sa druge strane, "kako će proteći još mnogo vremena, da se popravi stanje, kakvo je predhodna vlast ostavila".

Gradonačelnik Bulatović, je više puta za skupštinskom govornicom izrazio nerazumevanje za ponašanje pojedinih opozicionara, pokušavajući da dokuči "zašto sve gledaju crno", kada je po njemu "u ovom sazivu urađeno dosta toga (fabrike, putevi, smanjen broj nezaposlenih..)

"Opozicija, ko opozicija", više ili manje, je kritiovala svaki potez gradske vlasti, osvrnuvši se, u čemu je prednjačio Branislav Jovanović, na prekomerno trošenje novca iz budžta i "krpljenje" propalih preduzeća, a današnju temu je nazvao, "spiskom lepih želja".

Na kraju je, većinom glasova, usvojen predlog Programa razvoja Niša za 2019. godinu, a kao prioritet je istaknuto prikupljanje tehničke dokumentacije za uređivanje budućih industrijskih zona, izgradnju Ekspo centra u Niškoj Banji, proširenje kapaciteta fabrike "Džonson elektrik", a posebno je naglašena potreba izgradnje komunalne i putne infrastrukture, uz napomenu, da će za izgradnju u 2019. godini, biti izdvojeno milijardu dinara više nego do sada.

Komentara: 0


#   Niš   Darko Bulatović   Džonson elektrik   Branislav Jovanović   izgradnja   Skupština grada Niša   gradska vlast   opozicija   industrijska zona   Ekspo centar   Program razvoja Niša
@DarkoBulatovic_ @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima