Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Због насиља на улицама Ниша траже оставку градоначелника и начелника полиције

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2014. ЈужнаСрбија.Инфо

Ситуација кулминирала у Нишу кулминирала је убиством једног младог човека који није припадао мрачном свету подземља, нити је на било који начини био повезан са њим због чега је Нова странке из Ниша, затражила од градоначелника Ниша Зорана Перишића и начелника нишке полиције Срђан Грекуловић да поднесу оставке.

Због насиља на улицама Ниша траже оставку градоначелника и начелника полиције

- Нова странка сматра да су начелник ПУ у Нишу, Срђан Грекуловић и неспособна градска власт, на челу са Зораном Перишићем, својим инфериорним односом према проблему нарастујућег насиља допринели да се град Ниш нађе на дну лествице безбедних градова, кажу у тој странци.

Из Нове странке поручују да смо сви заједно сведоци да живимо у граду где пијани жандарми пуцају на случајне пролазнике, туку их по угоститељским објектима, па и убијају своје пословне партнере из редова наркодилера, подмећу се бомбе и спаљују возила, где су само у последњих месец дана маскирани нападачи дрвеним палицама претукли младића у центру града, разбојници, међу којима има и малолетника, упали у стан и претукли старицу да би је опљачкали, где маскирана и наоружана лица јуре кроз кућна дворишта а ђаци се међусобно обрачунавају металним шипкама у школским двориштима.

- Јос 21. марта 2013. године на заједничкој конференцији за новинаре најављено је формирање Савета за безбедност у Нишу, као заједнички орган који треба да допринесе побољшању стања у овој области. До дана данашњег, о постојању овог тела нисмо могли да пронадјемо ни један писани траг. Ако и постоји, овај Савет, не да није допринео да се нишлије осећају безбедније, него се десило супротно, кажу у Новој странци.

Та странка захтева да градоначелник Ниша, Зоран Перишић и начелник ПУ Ниш, Срђан Грекуловић због катастрофалног стања безбедности у Нишу.


#   Ниш   градоначелник   Срђан Грекуловић   убиство   Зоран Перишић   насиље   Вук Стоиљковић   Нова странка   ПУ Ниш   градска власт
@ProfdrPerisic @NovaStranka @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима