Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Погледајте цео филм о вршњачком насиљу у Нишу (ВИДЕО)

rssBookmark and Share

Ниш 18.02.2014. Нтв, ЈужнаСрбија.Инфо

Погледајте цео филм под називом "Насилници", који говори на тему вршњачког насиља у Нишу

Погледајте цео филм о вршњачком насиљу у Нишу (ВИДЕО)

Читаво друштво мора бити укључено у превенцију насиља над младима и међу младима како се недавни немили догађаји не би више понављали. Ово је поручено на састанку омладинских и организација цивилног сектора коме су присуствовали и градоначелник Ниша Зоран Перишић и државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин.

Он је иницирао и оснивање Фонда за превенцију насиља међу младима у Нишу.

Какве год одлуке донели, ништа не може да врати један млад живот, поручио је градоначелник Перишић. Међутим, оно што можемо да урадимо јесте да уложимо максималне заједничке напоре да се овакве ствари више не догађају, додаје он. Перишић истиче да ће се као градоначелник залагати да сарадња са полицијом и инспекцијом буде на што бољем нивоу и апелује на грађане да унутар породица младима усађују праве вредности.

Убиство Вука Стоиљковића није трагедија само за Ниш, већ за целу државу и систем, рекао је државни секретар у Министарству омладине и спорта Ненад Боровчанин. Он је због тога иницирао оснивање Фонда за превенцију насиља међу младима који би носио име трагично настрадалог Вука.

Недавна немила дешавања намећу потребу да се што хитније предузму конкретне мере како би се створило боље и безбедније окружење за све грађане Ниша, поручили су учесници овог радног састанка који је организован на иницијативу Медиа и реформ центра Ниш и невладине организације “Проактив”. То је, кажу, обавеза и одговорност свих нас и зато је неопходна свеобухватна и интензивна сарадња између државних и локалних институција, организација, грађанског друштва, медија и грађана уопште.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић и државни секретар за омладину у Министарству за омладину и спорт Владе Републике Србије, одгледали су данас и кратки филм под називом "Насилници", који говори на тему вршњачког насиља.

ПОГЛЕДАЈТЕ ЦЕО ФИЛМ ИСПОД>

 


#   Ниш   градоначелник   филм   Зоран Перишић   насиље   Ненад Боровчанин   државни секретар
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима