Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pogledajte ceo film o vršnjačkom nasilju u Nišu (VIDEO)

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2014. Ntv, JužnaSrbija.Info

Pogledajte ceo film pod nazivom "Nasilnici", koji govori na temu vršnjačkog nasilja u Nišu

Pogledajte ceo film o vršnjačkom nasilju u Nišu (VIDEO)

Čitavo društvo mora biti uključeno u prevenciju nasilja nad mladima i među mladima kako se nedavni nemili događaji ne bi više ponavljali. Ovo je poručeno na sastanku omladinskih i organizacija civilnog sektora kome su prisustvovali i gradonačelnik Niša Zoran Perišić i državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin.

On je inicirao i osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima u Nišu.

Kakve god odluke doneli, ništa ne može da vrati jedan mlad život, poručio je gradonačelnik Perišić. Međutim, ono što možemo da uradimo jeste da uložimo maksimalne zajedničke napore da se ovakve stvari više ne događaju, dodaje on. Perišić ističe da će se kao gradonačelnik zalagati da saradnja sa policijom i inspekcijom bude na što boljem nivou i apeluje na građane da unutar porodica mladima usađuju prave vrednosti.

Ubistvo Vuka Stoiljkovića nije tragedija samo za Niš, već za celu državu i sistem, rekao je državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Nenad Borovčanin. On je zbog toga inicirao osnivanje Fonda za prevenciju nasilja među mladima koji bi nosio ime tragično nastradalog Vuka.

Nedavna nemila dešavanja nameću potrebu da se što hitnije preduzmu konkretne mere kako bi se stvorilo bolje i bezbednije okruženje za sve građane Niša, poručili su učesnici ovog radnog sastanka koji je organizovan na inicijativu Media i reform centra Niš i nevladine organizacije “Proaktiv”. To je, kažu, obaveza i odgovornost svih nas i zato je neophodna sveobuhvatna i intenzivna saradnja između državnih i lokalnih institucija, organizacija, građanskog društva, medija i građana uopšte.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i državni sekretar za omladinu u Ministarstvu za omladinu i sport Vlade Republike Srbije, odgledali su danas i kratki film pod nazivom "Nasilnici", koji govori na temu vršnjačkog nasilja.

POGLEDAJTE CEO FILM ISPOD>

 


#   Niš   gradonačelnik   film   Zoran Perišić   nasilje   Nenad Borovčanin   državni sekretar
@ProfdrPerisic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima