Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zbog nasilja na ulicama Niša traže ostavku gradonačelnika i načelnika policije

rssBookmark and Share

Niš 18.02.2014. JužnaSrbija.Info

Situacija kulminirala u Nišu kulminirala je ubistvom jednog mladog čoveka koji nije pripadao mračnom svetu podzemlja, niti je na bilo koji načini bio povezan sa njim zbog čega je Nova stranke iz Niša, zatražila od gradonačelnika Niša Zorana Perišića i načelnika niške policije Srđan Grekulović da podnesu ostavke.

Zbog nasilja na ulicama Niša traže ostavku gradonačelnika i načelnika policije

- Nova stranka smatra da su načelnik PU u Nišu, Srđan Grekulović i nesposobna gradska vlast, na čelu sa Zoranom Perišićem, svojim inferiornim odnosom prema problemu narastujućeg nasilja doprineli da se grad Niš nađe na dnu lestvice bezbednih gradova, kažu u toj stranci.

Iz Nove stranke poručuju da smo svi zajedno svedoci da živimo u gradu gde pijani žandarmi pucaju na slučajne prolaznike, tuku ih po ugostiteljskim objektima, pa i ubijaju svoje poslovne partnere iz redova narkodilera, podmeću se bombe i spaljuju vozila, gde su samo u poslednjih mesec dana maskirani napadači drvenim palicama pretukli mladića u centru grada, razbojnici, među kojima ima i maloletnika, upali u stan i pretukli staricu da bi je opljačkali, gde maskirana i naoružana lica jure kroz kućna dvorišta a đaci se međusobno obračunavaju metalnim šipkama u školskim dvorištima.

- Jos 21. marta 2013. godine na zajedničkoj konferenciji za novinare najavljeno je formiranje Saveta za bezbednost u Nišu, kao zajednički organ koji treba da doprinese poboljšanju stanja u ovoj oblasti. Do dana današnjeg, o postojanju ovog tela nismo mogli da pronadjemo ni jedan pisani trag. Ako i postoji, ovaj Savet, ne da nije doprineo da se nišlije osećaju bezbednije, nego se desilo suprotno, kažu u Novoj stranci.

Ta stranka zahteva da gradonačelnik Niša, Zoran Perišić i načelnik PU Niš, Srđan Grekulović zbog katastrofalnog stanja bezbednosti u Nišu.


#   Niš   gradonačelnik   Srđan Grekulović   ubistvo   Zoran Perišić   nasilje   Vuk Stoiljković   Nova stranka   PU Niš   gradska vlast
@ProfdrPerisic @NovaStranka @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima