Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Помоћ Европске уније

rssBookmark and Share

Лесковац 17.09.2010. Извор: Јужне вести

ЛЕСКОВАЦ – Градска скупштина Лесковца прихватила је предлог одлуке о финасијској помоћи Европске уније из буџета ИПА 2010. године за реализацију пројекта "Управљање отпадним водама Лесковац" – линија вода.

За градњу фабрике, односно постројења за пречишћавање отподних вода, Европска унија одобрила је Лесковцу помоћ од 10,3 милиона евра.

- Само за израду пројектне документације и расписивање тендера биће утрошено 1,3 милиона – каже градоначелник Слободан Коцић, који није крио задовољство због јучерашње подршке Европске уније и Министарства за заштиту животне средине и просторног планирања.

Регионални водосистем "Барје", санитарна депонија "Жељковац" и постројење, односно фабрика за пречишћавање отпадних вода, три су најважнија развојна програма Лесковца.

"Барје" је већ завршено, градња прве фазе депоније такође је реализована и сада, у ствари, треба да се оствари трећи програм, фабрика за пречишћавање отпадних вода. Локација давно одређена, а после конкретне материјалне подршка Европске уније и Владе Србије, односно Министарства животне средине и просторног планирања, створени су практични предуслови за њену реализацију.

Лесковцу је недавно одборено 15 милиона динара за израду Генералног урбанистичког плана до 2020. године, који би требало да буде урађен до краја године.

Градоначелник Лесковца Слободан Коцић каже да финансијске помоћи Европске уније не би ни било да Лесковац није добио подршку Министарства животне средине и просторног планирања.


#   Лесковац   Слободан Коцић   вода   депонија   Градска скупштина   пречишћавање
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима