Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Pomoć Evropske unije

rssBookmark and Share

Leskovac 17.09.2010. Izvor: Južne vesti

LESKOVAC – Gradska skupština Leskovca prihvatila je predlog odluke o finasijskoj pomoći Evropske unije iz budžeta IPA 2010. godine za realizaciju projekta "Upravljanje otpadnim vodama Leskovac" – linija voda.

Za gradnju fabrike, odnosno postrojenja za prečišćavanje otpodnih voda, Evropska unija odobrila je Leskovcu pomoć od 10,3 miliona evra.

- Samo za izradu projektne dokumentacije i raspisivanje tendera biće utrošeno 1,3 miliona – kaže gradonačelnik Slobodan Kocić, koji nije krio zadovoljstvo zbog jučerašnje podrške Evropske unije i Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja.

Regionalni vodosistem "Barje", sanitarna deponija "Željkovac" i postrojenje, odnosno fabrika za prečišćavanje otpadnih voda, tri su najvažnija razvojna programa Leskovca.

"Barje" je već završeno, gradnja prve faze deponije takođe je realizovana i sada, u stvari, treba da se ostvari treći program, fabrika za prečišćavanje otpadnih voda. Lokacija davno određena, a posle konkretne materijalne podrška Evropske unije i Vlade Srbije, odnosno Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, stvoreni su praktični preduslovi za njenu realizaciju.

Leskovcu je nedavno odboreno 15 miliona dinara za izradu Generalnog urbanističkog plana do 2020. godine, koji bi trebalo da bude urađen do kraja godine.

Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić kaže da finansijske pomoći Evropske unije ne bi ni bilo da Leskovac nije dobio podršku Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja.

Komentara: 0


#   Leskovac   Slobodan Kocić   voda   deponija   Gradska skupština   prečišćavanje
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima