Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Попис продужен за три дана

rssBookmark and Share

11.10.2011. Аutor : A.Vesić| Photo : Novosti

Попис становнштва званично траје до 15. октобра, а биће продужен за још три дана за грађане који из било каквог разлога нису пописани .

Попис продужен за три дана

Попис становнштва званично траје до 15. октобра, а биће продужен за још три дана за грађане који из било каквог разлога нису пописани, било због тога што су приликом пописа били одсутни или зато што пописивач није успео да их пронађе, изјавио је јутрос директор Републичког завода за статистику Драган Вукмировић.

Он је објаснио да пописивачи више неће ићи по кућама, али да ће грађани моћи да се јаве пописним комисијама да дођу код њих или да они оду у пописне комисије како би се овај посао завршио.

За првих осам дана пописа становништва у Србији пописано је више од шест милиона особа и преко два и по милиона домаћинстава што преставаља одличан резултат, прецизирао је Вукмировић.

Вукмировић је истакао да се пресек пописа становништва ради на свака два дана.

Упитан о Албанцима са југа Србије и делу Бошњака који се одазвао позиву главног муфтије Исламске заједнице у Србији Муамера Зукорлића да бојкотује попис, Вукмировић је одговорио да је најмање пописано у Прешеву - нешто преко 1.300 особа што је око три одсто у односу на претходни попис.

Ситуација у Бујановцу и Прешеву другачија је с обзиром да мањи број становника албанске националности живи у тим општинама, додао је Вукмировић.

У Новом Пазару, Сјеници и Тутину има бојкота пописа, али су резултати и одзив грађана много већи него што су многи очекивали, рекао је Вукмировић, изразивши задовољство тим резултатима, јер само испод 10 одсто становника одбија да учествује у попису.


#   попис
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима