Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Popis produžen za tri dana

rssBookmark and Share

11.10.2011. Autor : A.Vesić| Photo : Novosti

Popis stanovnštva zvanično traje do 15. oktobra, a biće produžen za još tri dana za građane koji iz bilo kakvog razloga nisu popisani .

Popis produžen za tri dana

Popis stanovnštva zvanično traje do 15. oktobra, a biće produžen za još tri dana za građane koji iz bilo kakvog razloga nisu popisani, bilo zbog toga što su prilikom popisa bili odsutni ili zato što popisivač nije uspeo da ih pronađe, izjavio je jutros direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović.

On je objasnio da popisivači više neće ići po kućama, ali da će građani moći da se jave popisnim komisijama da dođu kod njih ili da oni odu u popisne komisije kako bi se ovaj posao završio.

Za prvih osam dana popisa stanovništva u Srbiji popisano je više od šest miliona osoba i preko dva i po miliona domaćinstava što prestavalja odličan rezultat, precizirao je Vukmirović.

Vukmirović je istakao da se presek popisa stanovništva radi na svaka dva dana.

Upitan o Albancima sa juga Srbije i delu Bošnjaka koji se odazvao pozivu glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića da bojkotuje popis, Vukmirović je odgovorio da je najmanje popisano u Preševu - nešto preko 1.300 osoba što je oko tri odsto u odnosu na prethodni popis.

Situacija u Bujanovcu i Preševu drugačija je s obzirom da manji broj stanovnika albanske nacionalnosti živi u tim opštinama, dodao je Vukmirović.

U Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu ima bojkota popisa, ali su rezultati i odziv građana mnogo veći nego što su mnogi očekivali, rekao je Vukmirović, izrazivši zadovoljstvo tim rezultatima, jer samo ispod 10 odsto stanovnika odbija da učestvuje u popisu.


#   popis
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima