Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан међусекторски споразум о заштити деце

rssBookmark and Share

25.03.2014. Танјуг

"Споразум о међусекторској сарадњи у процесу заштите деце од злостављања мобилисаће све снаге у заштити права детета", поручио је градоначелник Ниша Зоран Перишић

Потписан међусекторски споразум о заштити деце

"Циљ је се смањи време од препознавања проблема до реакције друштва, да деца одрастају у безбедном окружењу, ослобођена сваког вида насиља", рекао је Перишић приликом потписивања споразума у Градској кући.

Он је указао на значај превентивног деловања у свим фазама заштите деце.

Начелник Полицијске управе у Нишу Срађан Грекуловић рекао је да ће полиција подржати учеснике у процесу заштите деце од злостављања и занемаривања, као и да ће радити на осигурању безбедног окружења за њихово одрастање.

Грекуловић је упозорио да смо сведоци повећаног насиља, али и да је полиција појачала своје присуство на улицима и појачала контроле угоститељских објеката.

Он је додао да такве активности утичу на смањење нарушавања јавног реда и мира и на број случајева откривања опасних предмета које носе поједини млади људи.

Грекуловић је додао да ће полиција наставити са таквом интензивном контролом на подручју Ниша и Нишавског управног округа.

Представници Центра за социјални рад "Свети Сава" у Нишу рекли су да су током прошле године примили 214 пријава због злостављања и занемаривања деце.

Споразум о међусекторској сарадњи у процесу заштите деце од злостављања и занемаривања потписали су представници државних органа, локалне самоуправе, здравствених установа, установа за социјални рад и представници невладиног сектора.

Формирање мултисекторских тимова подржала су ресорна министарства, а споразум је у складу са Општим протоколом за заштиту деце од злостављања и занемаривања, националним и локланим планом акције за децу, речено је приликом потписивања споразума у Градској кући.


#   градоначелник   полиција   Срђан Грекуловић   деца   Зоран Перишић   Свети Сава   споразум
@ProfdrPerisic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима