Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Потписан споразум Лесковца и општине Елин Пелин у Бугарској

rssBookmark and Share

Лесковац 25.11.2016.

Представници града Лесковца и општине Елин Пелин потписали су јуче у овој бугарској општини споразум о партнерству и заједничком наступу у оквиру Програма прекограничне сарадње ИПА Бугарска - Србија од 2014. до 2020. године, саопштено је на конференцији за новинаре организованој у Свечаној сали града.

Потписан споразум Лесковца и општине Елин Пелин у Бугарској

Реч је о пројекту "Стварање бољег амбијента за образовање и развој младих у пограничном региону".Предмет споразума је изградња концертне дворане у Лесковцу и са друге стране изградња музичке сале у Основној школи „Стефан Стефанов“.

Делегацију града Лесковца примио је председник општине Елин Пелин доцент доктор Ивајло Симеонов са сарадницама.

„Ово је први корак у кандидовању програма града Лесковца како би се обезбедила средства за изградњу концертне дворане у износу од 300 000 евра. Уз изградњу пројектне документације за уређење Дома војске, учешће града Лесковца у овом пројекту било би 15 процената од вредности пројекта, односно 45 000 евра - рекао је градоначелник Лесковца др Горан Цветановић.

Град Лесковац је носилац пројекте, а његов корисник Музичка школа „Станислав Бинички“.

„ Многи су причали о изградњи концертне дворане, веома ми је драго што је начињен први корак ка остварењу овог циља, јер сви знамо колико је таква једна дворана неопходна граду – казала је Биљана Миљковић, директорка Музичке школе „Станислав Бинички“.

Овај пројекат би требало да се реализује у наредне две године и подразумева добијање бесповратних средстава. 


#   Лесковац   Горан Цветановић   образовање   Бугарска   председник општине   Музичка школа   ИПА   Станислав Бинички   Елин Пелин
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима