Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од данас до 8. јуна грађани ће моћи да предају нерегистровано оружје без последица, могуће и без одласка у полицијску станицу

Bookmark and Share

08.05.2023. Јужна Србија Инфо

Министарство унутрашњих послова, поводом позива на предају нерегистрованог оружја и муниције, обавештава грађане да осим личног доласка и предаје, могу контактирати најближу полицијску станицу и позвати полицијске службенике да дођу по оружје и експлозивне направе и преузму их.

Фото: Танјуг,  МУП архива
Фото: Танјуг, МУП архива

Грађани нерегистровано оружје, муницију и експлозивне направе могу предати без напуштања свога дома, позивом најближој полицијској станици која ће упутити патролу на дату адресу и оружје преузети. 

Наглашавамо да током периода предаје нерегистрованог оружја, до 8. јуна, грађани који то учине неће сносити никакву кривичну одговорност и последицу, нити ће морати да доказују порекло оружја и доносе било какву документацију.

Такође, истичемо да грађани приликом предаје нису у обавези да се легитимишу.

Министарство унутрашњих послова позива грађане да се одазову позиву и до 8. јуна, било лично или позивом полицији да по нерегистровано оружје дође, предају нелегално оружје, муницију и експлозивне направе.   

Свакога дана од 7 до 19 часова грађани могу предати нерегистровано оружје, било да је реч о оружју које по закону не може бити у поседу грађана (аутоматске пушке и минско експлозивна средства), као и кратко и дуго полуатоматско ватрено оружје.


#   МУП РС   муниција   оружје
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима