Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Преминуо познати нишки ТВ монтажер Иван Николић

rssBookmark and Share

Ниш 18.04.2017. Белами портал, Јужна Србија Инфо

Оде бата Ивча! Небески монтажер на небу отвара небеску продукцију, искреним речима ми се на први дан Ускрса јавио сниматељ Срђан Марјановић, један од најближих пријатеља господара монтаже Ивана Николића, који нас је тако рано напустио у својој 44. години.

Преминуо познати нишки ТВ монтажер Иван Николић

Палилулац по рођењу!Трошаринац у души! Партизановац у срцу! Нишлија пре свега! За многе најјачи монтажер у граду, а често мало у шали, а мало у збиљи и најјачи фрајер у граду. Борац за праву демократију, учесник протеста 1996. године када је Ниш показао свој градски идентитет. Истанчаног музичког укуса. Љубитељ Цхамицал Бротхерс, Продигy, Публиц Енемy, Раге агаинст тхе мацхине и верни фан култне Дисциплине кичме и помало заборављених Боyе.

Увек у старкама, љубитељ сукане питице код „Србијанке“ скоро увек наоружан осмехом на који нико није остајао имун. Покретач, идејни творац бројних емисија, а неретко и учесник неких, дугогодишњи монтажер РТВ Белами.

Најјачи монтажер у граду ми је помогао пре више година да на РТВ Белами крене културни магазин „Апостроф“, да га идејно и визуелно финализирам, да прилози буду обојени урбаним бојама, а да ми сати монтаже са њим прођу некад лагано, некад бурно,али никад досадно. Што би он рекао: „ Ми Николићи смо много јаки, али прво да попијемо кафу, па да се ради“! Често би те монтаже почињале и нашом интерном химном „Лаки је мало нервозан“ од Ноисе деструцтион. Памтим и памтићу. Ивча је један. А памте и други…

Ана Миленковић, аутор емисије “Цео дан” РТВ Белами

Почели смо пре 9 година, створили емисују “Цео дан”, дуго радили, било је и свађа и сукоба. Памтим сате и сате монтаже на бети, много уложеног труда, доста година је то трајало. Емисија “Цео дан” је његова колико и моја. Најлуђе и најемотивније створење. Да цитирам Шејн од Хаустора „Ја цијели зивот сањам како одлазим низ ријеку…“ Моје „бејбе“, не верујем још! 

Милан Цветановић, аутор емисије “Посетиоци”, РТВ Белами

Био је део екипе “Посетиоца” скоро од самог поцетка од 2007 године и активно је учествовао неколико година, прво као монтажер,а онда и као актер у појединим улогама. Посебно су запажене његове роле министра на рубу самоубиства,контролора Ниш-експреса, колеге машиновође који жели да се убије јер је воз стигао на време и малог Банета у скечу „све за паре“ којим смо пародирали емисију “Све за љубав”. Како је тешко рећи био је ,али ипак тешка срца морам рећи био је добар момак, креативан и свој , истанцаног музичког и филмског укуса .Био је одличан монтажер, али најважније од свега био је добар пријатељ и добар отац. Недостатак је велики ,огроман, али што би рекао непролазни Мика Антић.

„Ако ти јаве: умро сам, не веруј то не умем. На ову земљу сам свратио да тинамигнем мало. Да за мном остане нешто као лепршав траг.И зато: не буди тужан. Толико ми је стало да останем у теби будаласт и чудно драг. Ноћу, кад гледаш у небо,и ти намигни мени. Нека то буде тајна.Упркос данима сивим кад видиш неку комету да небо зарумени, упамти: то ја још увек шашав летим, и живим…“ 

Ниш је изгубио сјајног монтажера Ивана Николића, а садашње и бивше колеге РТВ Белами великог пријатеља, друга и професионалца. Иван Николић ће бити сахрањен у среду 19. априла у 12,30 сати на нишком Новом гробљу.

Миљана Николић


#   Ниш   телевизија   Ана Николић   медији   In memoriam   Белами РТВ   Иван Николић
@belamiportal @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима