Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Протест у Пироту због изградње аутопута кроз долину

rssBookmark and Share

Пирот 29.06.2011. Извор: Бета

Групација "Народни покрет за одбрану територије Пирота од уништавања" одржала је синоћ протест у центру града тражећи да се аутопут Бела Паланка - Пирот не гради кроз долину, како је планирано, већ кроз брда како би сачувала обрадива површина.

ПИРОТ - Демонстранти, којих је било више стотина, носили су пароле попут "Долинска траса гута наша поља" и "Овде живе људи и зову се Пироћанци".

Групацију "Народни покрет за одбрану територије Пирота од уништавања" чине поједине опозиционе странке у Пироту, удружења грађана, невладине организације и месне заједнице осам села низводно од Пирота. Аутопут Бела Паланка - Пирот је део Коридора 10.

Независни одборник у Скупштини општине Пирот Душан Митић рекао је окупљеним грађанима да та групација неће одустати од захтева да се ауто пут гради у брдима.

"Поред ауто-путева живе људи и они се у цивилизованим земљама питају о њиховој траси, а наше грађане нико о томе не пита", рекао је Митић.

Подршку за брдску варијанту добили су од представника ДСС-а и Нове Србије из суседних општина Димитровград и Бабушница и Ниша.

Члан Извршног одбора Нове Србије из Ниша Дејан Рајчић је тражио да се упути захтев председнику општине Пирот "да заступа интересе грађана".


#   Пирот   Димитровград   Бела Паланка   ауто-пут   Дејан Рајчић   Бабушница   општина Димитровград   Душан Митић   месне заједнице
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима