Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Пси не могу у азил због политике

rssBookmark and Share

Прокупље 07.06.2013. Autor: Rts

Све више пријава грађана Прокупља због напада паса луталица. У комуналном предузећу "Чистоћа" кажу да је једини азил у Топлици-у Драгуши код Блаца, престао да прима псе са подручја општине Прокупље зато што се, како кажу, умешала политика. Заступник капитала то демантује и подсећа да је у току стечајни поступак.

Пси не могу у азил због политике

Иако у Јавно-комуналном предузећу "Чистоћа" у Прокупљу постоји шинтерска служба, пси луталице већ неколико месеци слободно шетају улицама.

Док у "Чистоћи" тврде да је једини азил у Топлици, у Драгуши код Блаца, престао да прима псе са подручја општине Прокупље из политичких разлога, заступник капитала то демантује и наводи да је то последица стечајног поступка, који је у току.

"Сакупљање паса и мачака луталица са прокупачких улица закочила је политика", тврди директор "Чистоће" Зоран Радовановић, који је, на предлог СНС-а, пре два месеца, заузео челну позицију у овом предузећу, заменивши представника УРС-а.

Радовановић наводи да је тада престала свака сарадња са азилом, којим руководи ова политичка групација.

"Сматрао сам да грађани не треба да имају проблема, због тога што смо ми из различитих партија. Они су дошли са неким списком жеља, да се неки радници запосле у нашој организацији, али сам ја тај захтев одбио", каже Радовановић.

Заступник државног капитала у Ветеринарској станици Блаце, у чијем саставу је и азил у Драгуши, Славиша Лепојевић, негира политичке разлоге и каже да се од априла месеца спроводи стечај ове установе, због чега више није у могућности да збрињава псе и мачке луталице.

Иако је на улазној капији, јединог за сада регистрованог прихватилишта, ланац са катанцем, ипак се у његовим боксовима могу видети и чути пси.

Непознаница је ко води бригу о њима, ако Ветеринарска станица више нема ниједног запосленог радника, нити стручно лице. Истовремено, број одштетних захтева грађана, према општини Прокупље, због уједа паса на јавним местима, нагло се повећава.

"У првих пет месеци ове године имамо 45 захтева за накнаду штете. Прошле године смо по том основу исплатили три милиона динара", каже општински јавни правобранилац Зоран Лепојевић.

Проблем паса и мачака луталица, којих на територији Прокупља, према проценама има око три хиљаде, ускоро би могао да буде знатно мањи, јер ће, како сазнајемо, почети са радом нови азил, у атару села Дреновац.


#   Прокупље   Зоран Радовановић   азил   пси луталице   Ветеринарска станица   правобранилац
@tigerzoki @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима