Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Psi ne mogu u azil zbog politike

rssBookmark and Share

Prokuplje 07.06.2013. Autor: Rts

Sve više prijava građana Prokuplja zbog napada pasa lutalica. U komunalnom preduzeću "Čistoća" kažu da je jedini azil u Toplici-u Draguši kod Blaca, prestao da prima pse sa područja opštine Prokuplje zato što se, kako kažu, umešala politika. Zastupnik kapitala to demantuje i podseća da je u toku stečajni postupak.

Psi ne mogu u azil zbog politike

Iako u Javno-komunalnom preduzeću "Čistoća" u Prokuplju postoji šinterska služba, psi lutalice već nekoliko meseci slobodno šetaju ulicama.

Dok u "Čistoći" tvrde da je jedini azil u Toplici, u Draguši kod Blaca, prestao da prima pse sa područja opštine Prokuplje iz političkih razloga, zastupnik kapitala to demantuje i navodi da je to posledica stečajnog postupka, koji je u toku.

"Sakupljanje pasa i mačaka lutalica sa prokupačkih ulica zakočila je politika", tvrdi direktor "Čistoće" Zoran Radovanović, koji je, na predlog SNS-a, pre dva meseca, zauzeo čelnu poziciju u ovom preduzeću, zamenivši predstavnika URS-a.

Radovanović navodi da je tada prestala svaka saradnja sa azilom, kojim rukovodi ova politička grupacija.

"Smatrao sam da građani ne treba da imaju problema, zbog toga što smo mi iz različitih partija. Oni su došli sa nekim spiskom želja, da se neki radnici zaposle u našoj organizaciji, ali sam ja taj zahtev odbio", kaže Radovanović.

Zastupnik državnog kapitala u Veterinarskoj stanici Blace, u čijem sastavu je i azil u Draguši, Slaviša Lepojević, negira političke razloge i kaže da se od aprila meseca sprovodi stečaj ove ustanove, zbog čega više nije u mogućnosti da zbrinjava pse i mačke lutalice.

Iako je na ulaznoj kapiji, jedinog za sada registrovanog prihvatilišta, lanac sa katancem, ipak se u njegovim boksovima mogu videti i čuti psi.

Nepoznanica je ko vodi brigu o njima, ako Veterinarska stanica više nema nijednog zaposlenog radnika, niti stručno lice. Istovremeno, broj odštetnih zahteva građana, prema opštini Prokuplje, zbog ujeda pasa na javnim mestima, naglo se povećava.

"U prvih pet meseci ove godine imamo 45 zahteva za naknadu štete. Prošle godine smo po tom osnovu isplatili tri miliona dinara", kaže opštinski javni pravobranilac Zoran Lepojević.

Problem pasa i mačaka lutalica, kojih na teritoriji Prokuplja, prema procenama ima oko tri hiljade, uskoro bi mogao da bude znatno manji, jer će, kako saznajemo, početi sa radom novi azil, u ataru sela Drenovac.


#   Prokuplje   Zoran Radovanović   azil   psi lutalice   Veterinarska stanica   pravobranilac
@tigerzoki @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima