Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Радници ШИК Копаоника 11.дан блокирају улаз у предузеће

rssBookmark and Share

Куршумлија 11.11.2013. С. Радовић

Радници ШИК „Копаоника“ у куршумлији некадашњег гиганта у дрвној индустрији у нашој земљи већ једанаести дан држе у потпуној блокади улазну капију предузећа захтевајући исплату пет заосталих плата оверу здравствених књижица и повезивање радног стажа.

Радници ШИК Копаоника 11.дан блокирају улаз у предузеће

Председник синдиката радника „ШИК Копаоника“ Драгослав Јевремовић казао је данас да док се њихови захтеви не испуне, ни један камион са готовим производима из погона „Симпо ШИК“ неће изаћи из круга предузећа.

- Штрајкачки одбор ШИК “Копаоника” формирао је групе од двадесетак радника који у сменама дежурају током 24 часа, како не би изашао ни један камион натоварен са робом из круга фабрике, рекао је Јевремовић.

Портпарол “Симпо ШИК-а” Јована Несторовић изјавила је данас да је због штрајка и блокаде улазне капије у потпуности већ недељу дана обустављена производња у свим погонима Симпо ШИК-а јер се блокадом онемогућава рад запосленима у управној згради.

- Због блокаде која траје већ једанаести дана нисмо у могућности да извршавамо своје обавезе према купцима, добављачима и надлежним државним органима што нарушава не само углед предузећа, већ и проузрокује велику материјалну штету и доводи у питање опстанак “Симпо ШИК-а” и егзистенцију свих 627 радника и њихових породица, рекла је Несторовић.

Председник општине Куршумлија Радољуб Видић одржао је крајем предходне недеље састанак са представницима штрајкача али на том састанку није постигнут никакав договор због чега радници траже да у Куршумлији дође први подпреседник владе Србије Александар Вучић, али и најављују радикализацију штрајка.


#   Куршумлија   Шик   радници   Александар Вучић   Радољуб Видић   председник општине   Симпо Шик
@avucic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима