Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Radnici ŠIK Kopaonika 11.dan blokiraju ulaz u preduzeće

rssBookmark and Share

Kuršumlija 11.11.2013. S. Radović

Radnici ŠIK „Kopaonika“ u kuršumliji nekadašnjeg giganta u drvnoj industriji u našoj zemlji već jedanaesti dan drže u potpunoj blokadi ulaznu kapiju preduzeća zahtevajući isplatu pet zaostalih plata overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža.

Radnici ŠIK Kopaonika 11.dan blokiraju ulaz u preduzeće

Predsednik sindikata radnika „ŠIK Kopaonika“ Dragoslav Jevremović kazao je danas da dok se njihovi zahtevi ne ispune, ni jedan kamion sa gotovim proizvodima iz pogona „Simpo ŠIK“ neće izaći iz kruga preduzeća.

- Štrajkački odbor ŠIK “Kopaonika” formirao je grupe od dvadesetak radnika koji u smenama dežuraju tokom 24 časa, kako ne bi izašao ni jedan kamion natovaren sa robom iz kruga fabrike, rekao je Jevremović.

Portparol “Simpo ŠIK-a” Jovana Nestorović izjavila je danas da je zbog štrajka i blokade ulazne kapije u potpunosti već nedelju dana obustavljena proizvodnja u svim pogonima Simpo ŠIK-a jer se blokadom onemogućava rad zaposlenima u upravnoj zgradi.

- Zbog blokade koja traje već jedanaesti dana nismo u mogućnosti da izvršavamo svoje obaveze prema kupcima, dobavljačima i nadležnim državnim organima što narušava ne samo ugled preduzeća, već i prouzrokuje veliku materijalnu štetu i dovodi u pitanje opstanak “Simpo ŠIK-a” i egzistenciju svih 627 radnika i njihovih porodica, rekla je Nestorović.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić održao je krajem predhodne nedelje sastanak sa predstavnicima štrajkača ali na tom sastanku nije postignut nikakav dogovor zbog čega radnici traže da u Kuršumliji dođe prvi podpresednik vlade Srbije Aleksandar Vučić, ali i najavljuju radikalizaciju štrajka.


#   Kuršumlija   Šik   radnici   Aleksandar Vučić   Radoljub Vidić   predsednik opštine   Simpo Šik
@avucic @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima