Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

U četvrtak pokretanje proizvodnje u Simpo ŠIK

rssBookmark and Share

Kuršumlija 04.12.2013. S. Radović

Predstavnici šumsko industrijskog kombinata (ŠIK) Kopaonika, rukovodstvo Simpo Šik-a i opštine Kuršumlija postigli su u Ministarstvu privrede načelan sporazum o redefinisanju ugovornih obaveza između Simpo ŠIk-a i ŠIK Kopaonika, koji bi trebalo da reši problem 102 neupošljena radnika i ponovno pokretanje proizvodnje u Simpo-ŠIK-u u Kuršumliji, izjavio je danas izvršni direktor Šik Kopaonika U Kuršumliji Zvonko Nikolić.

U četvrtak pokretanje proizvodnje u Simpo ŠIK

To će, kako kaže Nikolić, omogućiti nastavak proizvodnje u Simpo ŠIK-u, kao i rešavanje egzistencijalnih problema 102 radnika ŠIK Kopaonik.

Rradnici šumsko industrijskog kombinata Kopaonik  već tri nedelje drže u potpunoj blokadi ulaznu kapiju u krug preduzeća Simpo-ŠIK, zbog čega su svi pogoni tog preduzeća obustavili proizvodnju. Oni traže isplatu pet zaostalih plata, povezivanje radnog staža i overu zdravstvenih knjižica kako bi mogli da se leče.

Predsednik opštine Kuršumlija Radoljub Vidić kaže da je prioritet lokalne samouprave ponovno pokretanje proizvodnje u fabričkim pogonima.

- Nadamo se da je dogovorom o redefinisanju odnosa između Simpa i Kopaonika, izbegnut najgori scenario, kako za radnike, tako i za opštinu, a to je potpuno zatvaranje fabrike čime bi oko 700 radnika ostalo na ulicu, kaže Vidić.

Vidić ističe da bi to za opštinu Kuršumlija značilo ''veliku tragediju'' jer se u ovom trenutku na kazanu narodne kuhinje u tom gradu hrani hiljadu socijalno najugroženijih osoba, dok su potrebe daleko veće.

Kako je danas saopšteno iz Simpo ŠIK-a u Kuršumliji u četvrtak se očekuje pokretanje mašina i proizvodnje, koje je, u potpunosti obustavljena zbog štrajka i blokade fabrike.


#   Kuršumlija   Šik   Radoljub Vidić   predsednik opštine   Simpo Šik
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima