Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расте број тешких болесника, струка упозорава – вакцинација је једини излаз

rssBookmark and Share

Ниш 23.03.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

Проф. др Радмило Јанковић, заменик генералног директора Универзитетског клиничког центра "Ниш" наавео је за РТС да је ситуација тешка и тужна, да су бројеви неумољиви, као и да губимо замајац са вакцинацијом.

Расте број тешких болесника, струка упозорава – вакцинација је једини излаз

Навео је да су у великој заблуди они који мисле да ће избегавањем вакцине избећи контакт с вирусом.

"Ја ниједној особи не могу да кажем - можеш да се заразиш и неће ти бити ништа, буквално се не зна како ће ко проћи. Свакако, једно је сигурно, онај ко није вакцинисан кад тад ће доћи у контакт с вирусом", рекао је Јанковић.

Истиче да вирус неће тек тако нестати, и да је вакцина једини излаз.

"Вакцина је наш једини излаз, не постоји никакав други, вирус неће тек тако нестати, он ће бити овде још доста дуго, вероватно по карактеру сезонског грипа", рекао је Јанковић и поручио да ће вакцинација спречити да вирус нађе најрањивије код којих може да развије тешке форме болести.

Сви заинтересовани грађани могу да искажу интересовање за вакцинисање против ковида 19 позивањем броја 0800 222 334, али и преко портала е-Управе на којем су од јуче доступне нове услуге везане за вакцинисање - "пропуштен термин за вакцинацију" и "потврда о вакцинацији".

Уколико је неко био спречен да дође на вакцинацију и пропустио је свој термин, једноставним попуњавањем упитника може поднети захтев за добијање новог термина.


#   Ниш   Радмило Јанковић   Коронавирус   ковид вакцина
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима